На Житомирщині в ДТП під колеса автівок потрапили 9-річна велосипедистка та 2-річний пішохід

02.09 13:09    
Упродовж доби на території області трапились 2 дорожньо-транспортні пригоди за участі дітей: під колеса автівок потрапили 9-річна велосипедистка та 2-річний пішохід. Правоохоронці закликають водіїв бути обачними на проїзних частинах, а батьків – нагадувати дітям про правила дорожнього руху. Самі ж вирушають до навчальних закладів розповідати учням про безпечну дорогу до школи.

Близько 20 години 1 вересня до Хорошівського відділення поліції надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої постраждала дитина. Попередньо встановлено, що у селищі Новій Боровій житель обласного центру, керуючи автомобілем ЗАЗ «Таврія», обганяючи попутний транспорт, виїхав на смугу зустрічного руху та збив 9-річну велосипедистку. У результаті ДТП дівчинка отримала травми, з якими її доставили до медичного закладу.

Тим часом у с. Зарічанах Житомирського району під колесами «Рено» опинилась 2-річна дівчинка. За попередніми відомостями, дитина перебігала проїзну частину дороги. Із отриманими внаслідок пригоди ушкодженнями малечу було госпіталізовано.

За обома фактами поліція розпочала кримінальні провадження за ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ. Усі обставини встановлюються.

Водночас правоохоронці закликають батьків навіть на хвилину не залишати малих дітей без нагляду й повсякчас нагадувати про елементарні правила безпеки, чого б вона не стосувалась.

Також поліцейські звертають увагу водіїв на те, що з початком нового навчального року на вулично-шляховій мережі побільшає юних пішоходів. Будьте обачними й уважними, не допускайте ризикованих маневрів і дотримуйтесь швидкісних режимів у населених пунктах та поза ними, щоб мати змогу швидко зорієнтуватись у несподіваній зміні обстановки.

– Наша превентивна робота щодо безпечної дороги до школи розпочинається й у самих навчальних закладах. Працівники ювенальних підрозділів поліції, а в обласному центрі – й патрульні, запланували уроки дорожньої безпеки для школярів. Окрім власне бесід, з дітьми проводитимуть і практичні заняття, і конкурси та вікторини, а для найменших пішоходів – цікаві пізнавально-розважальні заходи за участі юних помічників поліції – вартових правопорядку, - розповів заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення