Виділено кошти на закупівлю восьми автомобілів для офіцерів поліції, що нестимуть службу в Житомирській міській ОТГ

26.05 15:34    
Наразі в Житомирській міській ОТГ впроваджується проєкт «Поліцейський офіцер громади». Йдеться про нову форму реалізації принципу взаємодії з населенням на засадах партнерства. До такого проєкту залучаються міжнародні партнери (Консультативна місія Європейського Союзу в Україні, уряди Канади та США) з метою надання міжнародної технічної допомоги, зокрема проведення тренінгів та навчальних курсів підвищення кваліфікації поліцейських, які будуть залучатися до Проєкту.

Сьогодні, 26 травня, на шістдесят сьомій позачерговій сесії Житомирської міської ради прийнято рішення щодо виділення 3 млн 360 тис грн на реалізацію проєкту, зокрема на закупівлю восьми автомобілів Renault Duster для поліцейських офіцерів громади. Відтак, внесено зміни до рішення міської ради від 18.12.2019 № 1716 «Про бюджет Житомирської міської об’єднаної територіальної громади на 2020 рік».

Поліцейський офіцер стане частиною громади, а саме «буде впізнаваний та доступний для населення, знати мешканців території, яку обслуговує, та їх проблеми, дослуховуватися до проблем громадян, відгукуватися на потреби населення, залучати населення для вирішення питань, пов'язаних із публічною безпекою та звітувати про свої дії та результати роботи».

Планування роботи поліцейського офіцера громади буде передбачене таким чином, щоб 80 % робочого часу він перебував на території ОТГ . «Вирішено питання щодо заборони залучення ПОГ до виконання інших завдань поза межами їх службових обов’язків, а також перебування ПОГ упродовж усього робочого часу в межах дільниці обслуговування, за винятком одного робочого дня, призначеного для роботи з документами в територіальному підрозділі поліції», - зазначає заступник начальника Головного управління Нацполіції в Житомирській області Артем Лисогор.

Нагадаємо, що проєкт «Поліцейський офіцер громади стартував у житомирській громаді 11 квітня 2020 року підписанням Меморандуму про співпрацю між ГУНП у Житомирській області та Житомирською міською ОТГ. Відтак, НПУ забезпечує ПОГ зарплатою, зброєю, спецзасобами, планшетами, бодікамерами ті ін, здійснює контроль та моніторинг за роботою ПОГ. Житомирська міська ОТГ здійснює матеріально-технічне забезпечення ПОГ автомобілями, приміщенням, його ремонтом, меблями та оргтехнікою. Спільною метою поліції та ОТГ є безпека громади та співпраця орієнтована на потреби громади.

«Житомир є першим містом серед обласних центрів, де буде реалізовано проєкт.В часи економічної кризи, коли можлива злочинність на вулицях міста, квартирні крадіжки, безпека і захист людей стоїть на рівні із закупівлею ШВЛ апаратів чи захисних костюмів для медичних працівників», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

«Наразі проходить другий етап реалізації проєкту - відбір серед діючих співробітників, а саме: прийом анкет онлайн, тест загальних навичок, знання законодавства та психологічне тестування, поліграф, співбесіди з комісією з представників НП... З 25 по 27 травня на базі Управління патрульної поліції у м. Києві проводиться тестування кандидатів на посади ПОГ Житомирської міської ОТГ», - зазначають в Головному управлінні Національної поліції в Житомирській області.

Потому переможці конкурсу пройдуть навчання - курс підготовки за спеціально розробленою програмою. Тривалість курсу – до 2,5 місяців. В подальшому - підготовка на базі ДДУВС/Академії ПП, із залученням іноземних експертів.

Ефективність роботи поліцейських офіцерів громади контролюватиметься: НПУ проводитиме оцінку ефективності роботи щомісяця, кожні шість місяців, щороку, а міжнародні партнери проводитимуть дослідження громадської думки.

Наголошено, що поліцейський офіцер громади не муніципальний поліцейський. Він залишається у складі місцевого органу поліції, який контролює законність прийнятих ним рішень. Водночас, він підзвітний громаді щодо забезпечення її безпеки.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення