У Києві євротуалети беруть гроші... але справити нужду не дають

23.04 14:30    
Справити нужду в Києві можна навіть у найдорожчих ресторанах, нічого там не замовляючи, а в центрі є туалети з непрацюючою кнопкою SOS і такі, що беруть гроші, але не пускають всередину. У парку Шевченка найстаріший, 100-літній, громадський туалет Києва закритий, пише "Сегодня".

"Найближчі - у переході на площі Льва Толстого і на території Володимирського собору", - свідчить оголошення. Якщо комусь дуже закортить, навряд чи він добіжить до зазначеного місця. Але, як виявилося, є безпрограшний варіант - ресторани. Наприклад, у закладі "Опанас" з посмішкою пустили і ще побажали удачі. "Будь ласка, заходьте", - сказали в дорогому пабі в "Арені".

Така сама історія була в ресторані "Шато", готелі "Інтерконтиненталь". У Маріїнському парку ніяких покажчиків WC. Єдиний туалет закритий залізними гратами, а поруч валяється купа сміття, старий одяг і навіть стільці.

"Де туалет? А ніде! Один закрили, більше немає", - відповідає продавчиня з кіоску поруч. "Ну, а ви ж кудись ходите?" - "У Верховну Раду. І взагалі, я що, по туалетах головна?", - вирішила пожартувати жінка. На Володимирській гірці теж "сходити" ніде. "Можете збігати на Європейську. Або на Майдан. А ще можете спробувати в Михайлівський собор попроситися - там пропустять", - зі співчуттям говорить продавець.

На Європейській, Хрещатику та Майдані вже встановили модульні туалети мало не через кожні 10 метрів. Але поки більша частина вбиралень з "самообслуговуванням" не працює. Щоб потрапити до вбиральні, потрібно заплатити 2 гривні, причому кинути їх в спеціальне віконечко (типу терміналу). Кидаємо, смикаємо двері ... закрито. Кнопка зі здачею не реагує. Відкрити заповітні двері навіть під наглядом міліціонерів не вдається.

"Ну, гроші ми вам не повернемо. Але якщо сильно хочеться - ви, от, в кафе попросіться. Якщо не пустять - проведемо", - обіцяють правоохоронці. Крім WC з самообслуговуванням, на Хрещатику є туалети з касиром. У кабінці чисто, є навіть сушка для рук, але не виявилося туалетного паперу. Зате є кнопка з написом SOS. Тиснемо в надії, що подадуть папір - ніякої реакції. "Так якщо цю кнопку натиснути, то пролунає сирена на весь Хрещатик", - пояснює касир. "І хто прибіжить?" "Як хто? Охорона, природно, буде двері ламати".

На щастя, кнопочка теж не працювала. Влада каже, що проблем у фанів не виникне. "Ми розіслали всім ресторанам листи з проханням пропускати людей в убиральні, не вимагаючи щось купувати", - пояснив заступник голови КМДА Анатолій Голубченко. З громадськими клозетами ситуація вирішиться найближчим часом. "Туалети самообслуговування поки ще не налаштовані, їх запустять найближчим часом. А також до Євро плануємо встановити ще 120 модулів - це будуть стаціонарні модулі з каналізацією і водою", - сказав Голубченко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: ТСН
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення