Для Всесвітнього дня донора крові у 2015 році обрана тема: «Дякую за порятунок мого життя»

Для Всесвітнього дня донора крові у 2015 році обрана тема: «Дякую за порятунок мого життя»

03.06 10:40    
Обласний центр крові спільно з обласною організацією Товариства Червоного Хреста України звертаються до молоді, коли весь світ відзначає День донора крові. Співробітники Центру, працівники організації Червоного Хреста та волонтери сподіваються на те, що нове покоління донорів крові, маючи приклад старших, гордо нестиме святу місію – дарувати свою кров для порятунку людського життя.

Мета щорічної події - можливість відзначити і висловити вдячність тим людям, які добровільно дарують свою кров і цим сприяють збереженню життя та здоров’я хворим і постраждалим, а також залучення більшої кількості людей до регулярного донорства крові і в першу чергу молоді.

Міжнародною Федерацією Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, Міжнародною організацією донорів крові, Міжнародною спілкою переливання крові, за підтримки Всесвітньої організації охорони здоров‘я 14 червня проголошено Всесвітнім днем донора крові.

У 1995 році засноване звання - „Почесний донор України", а у 2001 році - „Заслужений донор України. В Україні нараховується більше 100 тисяч осіб, що здобули звання „Почесний донор України" і понад 60 мають почесне звання „Заслужений донор України". Це люди, які безоплатно здали кров або її компоненти в кiлькостi 100 i більше разових максимально допустимих доз. Одному із донорів присвоєно високе звання "Герой України".
В Житомирській області почесне звання „Почесний донор СРСР” та звання „Почесний донор України ” мають понад 2000 осіб, 1 – орден «Княгині Ольги» ІІІ-го ступеню, удостоєні звання «Заслужений донор України» - 4 людини.

По області за 2014 р. здійснено 13324 донації крові та її компонентів, в закладах охорони здоров’я проведено 15797 гемотрансфузій компонентів та препаратів крові:
Реанімаційні відділення: еритроцити -3042 дози; плазма – 4181 доза
Хірургічні відділення: еритроцити -1678 доз; плазма – 1962 дози
Терапевтичні відділення: еритроцити -2112 доз; плазма – 1159 дози
Гінекологічні та пологові відділення: еритроцити -446 доз; плазма – 517 доз
251дозу компонентів крові отримали діти: еритроцити -112 доз; плазма – 139 дози

Достатні і безпечні запаси крові можна забезпечити на основі регулярного, добровільного і безоплатного донорства. Регулярні, добровільні і безоплатні донори крові є також самою безпечною групою донорів, так як серед них визначається сама низька розповсюдженість інфекцій, що передаються через кров.

Завдяки налагодженій співпраці з волонтерськими молодіжними рухами вищих навчальних закладів м. Житомира (Військовий інститут, Технологічний університет, Національний агроекологічний університет, державний університет ім. І.Франка, інститут медсестринства, фармацевтичний коледж) та громадськими організаціями (Житомирський осередок - БМГО «Асоціація молодих донорів України», ГО «Єдиний Житомир», ГО «Допоможемо військовим разом»):
- впродовж року відбулись 10 акцій за участю підприємств, організацій та студентської молоді ВНЗ (МНС, Лідер-продукт, Рудь, компанія МТС) по підтримці та розвитку добровільного безоплатного донорства крові та її компонентів. Впродовж 2014 р під час таких акцій 1125 осіб добровільно стали донорами, серед яких більше 600 студентів;
- для школярів та студентської молоді проведено «Дні відкритих дверей» під час, яких відбулось знайомство молоді з технологіями заготовлення, зберігання та безпеки донорської крові.(ЗОШ №22, Центр професійно- технічної освіти м. Житомира, Технологічний університет, державний університет ім. І.Франка);
- організовано та проведено показові слайд - презентації під час виховних годин з метою ознайомлення молоді із питаннями історії розвитку донорства (ЗОШ №22, №25, ліцей №2, Автодорожний коледж, фармацевтичний коледж, торгово-економічний коледж).

Житомирським обласним центром крові спільно з волонтерами Житомирського осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Асоціація молодих донорів України» підготовлено та випущено 1,5 тис. екземплярів інформаційних матеріалів з питань донорства крові для молоді у вигляді пам’яток, листівок та більше 150 значків, 200 магнітів з символікою донорства.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення