Львів і Донецьк потрібні одне одному

28.09 12:47    
Арсеній Яценюк – не з тих політиків, хто на сході країни говорить одне, а на заході – інше. Адже якщо людина чесна з собою та з іншими, яка різниця, де регіоні висловлювати свою точку зору?

Перед вами – коротка стенограма відповідей на запитання мешканців західних областей країни лідера Громадської ініціативи «ФРОНТ ЗМІН». Нагадаємо, весь минулий тиждень Арсеній Яценюк провів у спілкуванні з жителями Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей.

Єдиний вихід – не розлучатися

– Арсенію Петровичу, як ви вважаєте, чи є реальні шанси зберегти цілісність української держави, з єдиним населенням, яке думає однаково і в одному напрямку розвиває свою країну? (мешканець м. Коломия Івано-Франківської області).

– А у нас просто немає іншого шляху, – Арсеній Яценюк говорить виважено, як людина, котра відповідає за кожне своє слово. – Якщо ми сліпо слідуватимемо за тими, хто піднімає питання мови, НАТО, ЄС, Росії, Чорноморського флоту, ОУН-УПА, Другої світової війни, – ми житимемо так: Західна Україна буде в межах чотирьох, може, п'яти областей. Східна та Центральна Україна – окремо. Це будуть три різні держави. Скажіть, хіба Донецьк – не Україна, навіть якщо люди там російською розмовляють? Ми повинні зрозуміти – Львів нічого не вартий без Донецька, а Донецьк нічого не вартий без Франківська. Тільки усвідомлення цього – вихід для України. Нам не потрібна країна, розірвана на шматки. Я кажу і вам, і сходу – всі ми однакові.
– Тобто єдиний вихід – об'єднуватися?
– Єдиний вихід –- не розлучатися.

Президент має уміти гримнути кулаком по столу

– Що буде з Ратушняком, чи притягнуть його до відповідальності? (На зустрічі з жителями міста Сколе Львівської області).
– Хіба Ратушняк – це поодинокий випадок? А Лозінський? (Ратушняка звинувачують у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі, хуліганстві та перевищенні службових повноважень, а Лозінського – у вбивстві селянина у своїх угіддях. – прим. авт.) Я вам нагадаю: Лозінський – у Блоці Юлії Тимошенко, Ратушняк – вийшов із Блоку Литвина і вже став помічником Юлії Володимирівни. Саме тому ситуація проста – не бійтеся лозінских і ратушняків. А як карати таких, як вони? Ви поставили мені дуже важливе запитання. Без дубини в руці нічого не вийде. Я пастором із ними бути не збираюся. Як і не збираюся переконувати їх: будь ласка, не беріть хабарі, будь ласка, працюйте на країну, будь ласка, не вчиняйте злочинів. «Переконувати» будуть Генеральний прокурор і голова Служби безпеки. Україні потрібні радикальні зміни й жорсткі дії. Я не кажу, що країна потребує тоталітаризму. Але президент має вміти гримнути кулаком по столу. Ось тоді в Україні буде порядок.

Головне – щоб на пенсію можна було прожити

– Чому не виплачують гроші дітям війни? (На зустрічі з жителями м. Борислав Львівської області).
– Пам'ятаєте, хто і як приймав цей закон? Його провів Олександр Олександрович Мороз. А пам'ятаєте, чому цей закон прийняли? Тому що прийшли вкрасти ваші голоси! Ви повірили, що заплатять гроші? Так само, як повірили про тисячу гривень Ощадбанку? Повірили? Повірили! Повірили, що буде контрактна армія? Повірили! Повірили, що цукор буде 4 гривні? І що? Скажу вам відверто: діра, яка залишиться після цього уряду в бюджеті, – «всього лише» 50 мільярдів гривень. Немає грошей ні на лікарню, ні на школу – ні на що. Ми самі купилися на це. Моє завдання – справедливо забезпечити вам пенсію. Тоді нас не будуть дурити – чи то ми діти війни, чи то внуки війни, чи ще хтось. Яка ж це пенсія – 640 гривень?!

Швидкою буває тільки брехня


– Один із чотирьох головних пунктів вашої програми – це відродження виробництва. Але щоб провести нову індустріалізацію, потрібен час. (З розмови із журналістами в м. Коломия Івано-Франківської області).

– Доведеться витратити щонайменше три роки на те, щоб почати стабілізацію. Я чесно про це кажу. Все, що я можу пообіцяти – це тільки важка праця. А швидко – швидкою буває тільки брехня. Важка робота – на роки.

«Я не маю права помилитися – у мене життя попереду»

– Чи не здається вам, що ваш молодий вік – це недолік для кандидата в президенти? (На зустрічі з жителями м. Сколе Львівської області).

Коли у 26 років я став міністром, всі навколо теж говорили – молодий. Але одна мудра людина тоді втішила мене: молодість – це той недолік, який швидко минає. І він вже минув. У мене двоє дітей, дружина... Молодість має одну хорошу рису – багато енергії. Та крім енергії необхідна мудрість. Я це знаю – всі мої товариші були мінімум на 10-15 років старшими за мене.

Саме тому, що мені 35, у мене більше шансів щось зробити. Знаєте чому? Я не можу дозволити собі помилятися – у мене ще все життя попереду. Якщо я вас обдурю, то вдруге тут перед вами вже не стоятиму...

Поїздки по країні лідера «ФРОНТУ ЗМІН» тривають. Він проводить зустрічі не тільки в обласних центрах, а й у містечках, селищах і навіть у віддалених селах. Там, куди вітчизняні політики зазвичай не доїжджають. І де насправді виявляється найбільше проблем...

Львів і Донецьк потрібні одне одному

А.Яценюк: «Швидкою буває тільки брехня. Важка робота – на роки».
Автор статті: Ірина Сергієнко


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення