Арсеній Яценюк пропонує Раді не зволікати з обмеженням депутатської недоторканності:

27.10 14:49    
Народний депутат України, екс-голова Верховної Ради Арсеній Яценюк наполягає на поверненні парламенту до питання обмеження депутатської недоторканності й прийнятті того законопроекту, який отримав позитивний висновок Конституційного Суду.

Арсеній Яценюк нагадав, що у вівторок парламент схвалив законопроект про зняття депутатської недоторканності, який не проходив КС, і відхилив той, що отримав позитивні висновки суду ще тринадцять місяців тому. «Каста недоторканних», яка засіла у Верховній Раді, ніяк не хоче розлучитися зі своєю безкарністю і тому шукає все нові й нові способи затягнути процес обмеження своєї недоторканності. Для цього вигадуються складні процедури і бюрократичні перепони», - зазначив він.

Політик переконаний, що питання не у формулюваннях, які містяться в законі, і не в його авторах, а в небажанні більшості депутатів розставатися зі своєю недоторканністю. «Адже навіть якщо другий закон отримає позитивний висновок Конституційного суду, все одно знайдеться привід не схвалювати цей закон», - зазначив він.
«Це все – не прагнення зняти недоторканність, а імітація діяльності та передвиборний піар. Треба не боротися за чистоту, а просто брати і прибирати. Треба взяти і прийняти той закон, який вступить у дію якнайшвидше, – той, який має висновок Конституційного суду», – підкреслив у парламенті Арсеній Яценюк.

Із метою прискорити процес обмеження депутатської недоторканності Арсеній Яценюк вніс до парламенту проект постанови «Про повернення до розгляду проекту Закону про внесення зміни до Конституції України (щодо обмеження депутатської недоторканості)» №1375, який отримав позитивний висновок КС. Проект постанови зареєстрований у парламенті 20 жовтня за номером 1375-П1. Її прийняття, зазначає Арсеній Яценюк, надасть народним депутатам можливість дійсно проявити свою волю та бажання проголосувати за скасування депутатської недоторканності.

Арсеній Яценюк пропонує Раді не зволікати з обмеженням депутатської недоторканності:






Довідково:

Законопроект № 1375 зареєстрований у Верховній Раді 18 січня 2008 року. Після багаторазових відмов включити його до порядку денного 20 березня 2008 року парламент, завдяки особистому наполяганню тодішнього голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, який тричі ставив законопроект на голосування, направив його до КС. Це рішення підтримало рівно 226 народних депутатів - мінімальна необхідна кількість. 10 вересня 2008 року КС визнав законопроект конституційним. Втім, Верховна Рада повернулася до нього тільки 20 жовтня 2009 року і відхилила («за» - 206 депутатів). У той же час 390 голосами Верховна Рада направила до КС інший подібний законопроект.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення