Ульянченко: Відсутність бюджету – катастрофа для країни

15.12 20:56    
Сьогодні Глава Секретаріату Президента, Голова політради «Нашої України» Віра Ульянченко дала інтерв’ю представникам дніпропетровської преси. Під час розмови вона, зокрема, торкнулася теми бюджету країни.

«Президента турбує ситуація з держбюджетом. Те, що Україна до Нового року не має бюджету – це катастрофа для країни», - сказала Ульянченко.

Вона наголосила, що в руках коаліції є всі інструменти бюджетного процесу – свій прем’єр, спікер, навіть голова бюджетного комітету, - однак досі немає ані бюджету, ані хоча б бюджетної резолюції. «Складається враження, що уряд зацікавлений у бюджетному хаосі», - відзначила Ульянченко.
Глава СП звернула увагу на те, що неприйняття бюджету може поставити під сумнів і фінансування виборів. У цьому контексті вона нагадала, що доопрацювання вимагає і закон про вибори, адже у чинній редакції він створює можливості для фальсифікацій.

«Крім того, тривогу викликає той факт, що українське суспільство за рік не почуло жодного звіту про виконання бюджету, особливо враховуючи, що кошти розподіляються урядом у ручному режимі», - додала вона.

Ульянченко також констатувала, що сьогодні влада в Україні розбалансована. «У державному механізмі потрібно проводити капітальний ремонт», - підкреслила Глава СП. Вона також відзначила, що «в українському парламенті є багато неукраїнської еліти, яка працює на неукраїнський інтерес» і засудила спроби політичних еліт розколювати суспільство перед виборами, спекулюючи на питаннях мови, безпекової політики тощо.

Ульянченко наголосила на тому, що Віктор Ющенко як Президент робить все для об’єднання української нації, розвитку нашої мови, духовності, свободи слова та вибору. Вона також нагадала про досягнення Ющенка ще на посаді прем’єра – зокрема зауважила, що саме він врятував Україну від дефолту, скасував бартерні схеми, виплатив борги перед населенням та провів низку реформ. «І він ніколи не казав, що хтось заважає йому працювати», - підкреслила Глава Секретаріату Президента.

Крім того, Ульянченко торкнулася питання зміни до Конституції і зауважила, що суспільство підтримує ініціативу Президента щодо ухвалення нової редакції Основного закону. Вона нагадала, що Президент розпустить парламент, якщо той протягом 100 днів не дослухається до думки людей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення