Арсен Аваков: Компетентність прикордонного контролю в України стала однією із найвищих у світі

30.01 11:45    
Як підкреслив глава МВС, Держприкордонслужба успішно виконала головні завдання минулого року, пов’язані із введенням безвізового режиму і біометричного контролю.

«Ви зробили свою справу дуже добре. Інспектори і наші закордонні колеги, які дивилися роботу системи, дали високу оцінку вашій роботі. Я вам за це дякую. Це великий успіх. Досить сказати, що Україна увійшла в п’ятірку країн по обробці запитів і контрольних функцій з Інтерполом. Компетентність дій прикордонного контролю таким чином у нас стала однією із найвищих у світі», – підкреслив Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ наголосив на важливих завданнях, які стоять перед службою зараз. «Ми повинні бути технологічно оснащені за останнім словом і будемо це робити. І другий момент – ми повинні бути дуже компетентні. підготовка мотивованих компетентних фахівців на високих рівнях технологічного оснащення – один з найважливіших акцентів на цей і найближчі роки», – сказав Арсен Аваков.

Окремо глава МВС наголосив на необхідності викорінення корупції у лавах прикордонного відомства, адже від цього безпосередньо залежить якість роботи і рівень довіри населення.

«Ви знаєте, як зробити так, щоб довіра людей була не 50 %, а ближче до 100 %. Це питання корупційного порядку. Зараз дійсно дуже добре працює служба внутрішньої безпеки. І ми маємо цифру – 740 осіб. Це дуже багато навіть для такого великого відомства. Всі керівники повинні розуміти, якщо ми з цим завданням не впораємося, всі позитивні досягнення можуть бути дискредитовані цієї ложкою дьогтю», – підкреслив міністр.

Процес очищення відомства від корупціонерів, як підкреслив Арсен Аваков, триватиме певний час. «Ми повинні пройти цей період очищення та виробити звичку, що тут не місце корупціонерам. Нехай це буде рік або три, але ми повинні поставити відповідні фільтри і поступово рухатися до ідеалу. Тоді і без того високий рівень довіри до прикордонників буде ще вищим», – сказав міністр внутрішніх справ.

Він підкреслив, що довіра населення є тим чинником, який стимулює подальший розвиток, і відповідно – збільшення фінансування з держбюджету. «Коли є довіра до прикордонслужби, тоді є і розвиток. Є довіра – є бюджет. Ми маємо колосальний ріст бюджету і колосальне зростання поваги. Офіцер прикордонної служби раніше отримував утричі-вчетверо менше військовослужбовця. За два-три роки ми пройшли цей шлях до поваги і зростання мотивації до ваших підопічних. Зараз ми вийшли на гідний рівень. І підемо далі», – запевнив Арсен Аваков.

Також у ході засідання заступника Голови Адміністрації Президента України Валерій Кондратюк наголосив, що Держприкордонслужба суттєво підвищила боєготовність, запроваджує кращі європейські практики, удосконалює професійні навички особового складу, багато зробила для поновлення технічного парку тощо. Він додав, що Президент України Петро Порошенко високо цінує службу і впевнений, що прикордонники і далі будуть гідно захищати національні інтереси на передових рубежах нашої країни.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення