Укрзалізниця запускає новий контейнерний поїзд Одеса-Порт – Київ-Ліски

01.10 22:53    
У перший день жовтня Укрзалізниця запускає контейнерний поїзд за новим маршрутом Одеса-Порт – Київ-Ліски. Про це повідомив в.о. голови правління публічного акціонерного товариства «Укрзалізниця» Євген Кравцов. За його словами, поїзд курсуватиме щотижня.

«У 2018 році Укрзалізниця організувала курсування територією України низки поїздів, які сполучають Одеський морський торговельний порт з найбільшими промисловими містами. З квітня здійснює перевезення вантажів контейнерний поїзд Одеса-Порт – Івано-Франківськ, з липня – Одеса-Порт – Дніпро-Ліски, а з серпня – Одеса-Порт – Харків-Ліски. Серед переваг перевезення контейнерів у складі контейнерного поїзда – зменшення часу доставки вантажів та вартості перевезення. Тривалість доставки вантажів у контейнерах у складі контейнерного поїзда становить менше доби, а вартість їх перевезення менша на 15%», – зазначив Євген Кравцов.

За його словами, завдяки покращенню сервісних послуг вдалося збільшити частку цього виду залізничних перевезень порівняно з автомобільними. «При перевезеннях контейнерів з Одеського морського торговельного порту в 2010 році співвідношення авто/залізниця у відсотковому значенні становило 85/15, у 2014 році – 76/24, а у 2018 році вже 67/33. Ми можемо транспортувати контейнерами широку номенклатуру вантажів. Це і чорні метали, хімічні і мінеральні добрива, руда, будівельні матеріали, цукор, рослинні олії, лісоматеріали, папір та картон. Перевезення вантажів у складі контейнерних поїздів дозволяє істотно прискорити доставку, підвищує збереження вантажів і спрощує процедуру митного оформлення», – розповів керівник Укрзалізниці.

Він зазначив, що регулярні контейнерні поїзди – це новий продукт, яким може скористатися кожен, хто має потребу в перевезенні контейнерів з/до порту за визначеним напрямком. Для всіх користувачів транспортних послуг умови перевезень у складі такого контейнерного поїзда будуть однаковими.

«Загалом у 2018 році спостерігається не тільки бум нових маршрутів контейнерних поїздів, а й загальне зростання обсягів контейнерних перевезень. За 8 місяців маємо приріст 43% до відповідного періоду минулого року, перевезено понад 68 тис. TEU, тоді як за січень-серпень 2017-го було 47,5 тис. TEU», - розповів керівник Укрзалізниці.

Він нагадав, що 31 січня почав курсувати повноскладовий контейнерний поїзд за маршрутом ст. Чорноморська (ТІС) – ст. Київ-Ліски – ст. Чорноморська (ТІС). Нині цей поїзд курсує двічі на тиждень для забезпечення комплексного сервісу з доставки вантажів у контейнерах безпосередньо до одержувача за схемою «від дверей до дверей». Наразі в напрямку ст. Чорноморська активно курсують контейнери з лляною олією, паливними пелетами, напоями та пиломатеріалами, а в зворотному – поліетилен та товари народного вжитку. Загалом за період існування проекту за новим маршрутом вже перевезено 3914 контейнерів. На сьогодні поїзд здійснив понад 40 кругорейсів.

У травні цього року розпочато курсування контейнерного поїзда за маршрутом ст. Чорноморська (ТІС) – ст. Харків-Ліски – ст. Чорноморська (ТІС). За маршрутом здійснюються перевезення контейнерів з борошном, горохом, тютюном, картоном та запчастинами.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:33
Свириденко: Україна вийшла на довоєнні показники експор ...
Вчора 23:32
Виплата пенсій пенсіонерам-ВПО, які не пройшли ідентифі ...
Вчора 23:26
Уряд майже вдвічі збільшив ліміт на кредити для виробни ...
Вчора 23:26
Уряд продовжив кредитування для аграріїв з прифронтових ...
Вчора 17:30
СБУ затримала банду «чорних зброярів», які продавали кр ...
27 квітня 23:32
Як організувати переїзд офісу в Києві по безготівковому ...
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
24 квітня 20:46
Как установить динамики Блаупункт в автомобиль
22 квітня 23:42
Что вкуснее, слаще и неприхотливее: черника или голубик ...
22 квітня 12:58
Оформлення приміщення HPL-панелями: Від декоративності ...
Вчора 11:59
На Житомирщині чоловік зарубав сокирою власну матір та ...
29 квітня 17:14
Завдяки СБУ 5 років тюрми отримав антиукраїнський пропа ...
27 квітня 10:53
На Житомирщині вчитель вбив колишнього учня, іншого - п ...
26 квітня 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
26 квітня 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення