Завдання ДАБІ – забезпечити прозорі умови роботи в сфері містобудування

01.10 23:29    
Сьогодні від системи держархбудконтролю очікують прозорих умов роботи і завдання кожного працівника сфери забезпечити їх. Про це йшлося на нараді в Миколаївській обласній державній адміністрації із учасниками містобудівного процесу регіону.

Як було зазначено під час заходу, в системі державного архітектурно-будівельного контролю вже проведено необхідні зміни та впроваджено в життя значну кількість реформ. Зокрема, зазнала змін дозвільна система, процедури було спрощено та впорядковано на засадах прозорості, відкритості та доступності.

Нині реалізовується новий проект у цій сфері – запуск онлайн-платформи «Прозора ДАБІ». Це сервіс на сайті Держархбудінспекції, де відображається стан розгляду дозвільних документів у будівництві. Таким чином, замовники будівництва в режимі он-лайн можуть відслідковувати процес опрацювання ДАБІ своєї заяви на отримання дозволу, заяви про внесення змін до дозволу, сертифіката.

«Перед нами стоїть ціль – відійти від стандартів та штампів минулого, за якими ДАБІ вважали закритим та недоступним органом влади. Сьогодні ми прагнемо бути, у першу чергу, адміністративно-консультативним партнером учасників будівельного ринку, який готовий обговорювати і вирішувати наявні проблеми», – зазначив в.о. начальника Управління Держархбудінспекції у Миколаївській області Андрій Грейц.

«Будівельна амністія» ще один крок назустріч українцям. З 5 вересня набрав чинності наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства від 3 липня 2018 року №158, яким затверджено порядок узаконення самочинно збудованих об’єктів незначного класу наслідків (СС1).

Спрощений механізм з легалізації самобудов поширюється на приватні, садові та дачні будинки, господарські будівлі і споруди загальною площею до 300 м², збудовані у період з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року, а також – на будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, збудовані до 12 березня 2011 року. Але тільки в тому випадку, коли самочинні об’єкти збудовані на земельній ділянці відповідного цільового призначення. Штрафні санкції до легалізованих по «амністії» об’єктів не застосовуються.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:57
На Львівщині прикордонники затримали сімох порушників к ...
Сьогодні 21:56
На Київщині викрито групу осіб на збуті наркотиків
Сьогодні 15:33
Майже 5 млн грн збитків на закупівлях: керівництву одно ...
Сьогодні 15:08
На Київщині внаслідок ДТП загинуло 3 людей
Сьогодні 15:03
Повідомлено про підозру військовослужбовцю кінологічної ...
Вчора 17:01
Уряд скасував обмеження для розрахунків за імпорт послу ...
Вчора 16:59
Відбулася зустріч міністрів енергетики України та Болга ...
Вчора 16:57
Уряд підтримав ратифікацію Угоди про вільну торгівлю мі ...
Вчора 16:55
Уряд затвердив Порядок утримання в належному стані та о ...
Вчора 16:53
Прокуратура зобов’язала власника головного корпусу дитя ...
Вчора 16:49
На Житомирщині 15-річну дівчину підозрюють у замаху на ...
06 травня 16:20
Затримано лікаря ВЛК, який брав хабарі за обмежену прид ...
06 травня 16:16
У Житомирі керівник благодійного фонду організував кана ...
06 травня 11:53
У Житомирі вночі під час ДТП перекинувся автомобіль
03 травня 15:02
У Житомирі трьом викладачам, які стверджували, що ліцей ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення