На Житомирщині правоохоронці збирають «урожаї» маку

04.07 08:29    
Житомирські правоохоронці продовжують проводити на території області оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак 2013», виявляючи та знищуючи незаконні посіви снотворного маку та конопель.

На території Житомирської області проводиться комплексна оперативно-профілактична операція «Мак – 2013». Мета даної операції – це попередження та виявлення правопорушень у сфері вирощування нарковмісних рослин, а також недопущення незаконних посівів маку і конопель, виявлення злочинів, пов’язаних з виготовленням наркотичних засобів та перекриття каналів їх надходження до споживачів.

Правоохоронці, окрім виявлення конкретних порушень у сфері незаконного вирощування наркосировини, проводять і роз’яснювальну роботу серед населення, спрямовану на вивчення законодавства України про заборону посівів маку та конопель на приватних земельних ділянках, доводячи до відома громадян адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення встановлених вимог. Такі профілактичні бесіди проводяться на сільських зборах та сходах. Дільничні інспектори міліції за участю депутатських груп та представників громадських формувань проводять подвірний обхід помешкань громадян.
З метою виявлення та ліквідації каналів транспортування наркосировини з районів її культивування спільно з іншими правоохоронними органами організовано відпрацювання на автошляхах, авто- та залізничних вокзалах, а також інших можливих маршрутах переміщення наркокур’єрів.

Результати такої роботи не забарились. З початку операції правоохоронцями зафіксовано 19 фактів незаконних посівів і вирощування снодійного маку та конопель. Так, наприклад, правоохоронцями Баранівського райвідділу міліції у місцевої 64-річної жительки на присадибній земельній ділянці вилучено 305 рослин снодійного маку. А дільничними інспекторами Олевського райвідділу міліції виявлено та вилучено на присадибних ділянках громадян понад 400 рослин заборонених макових посівів.

Шановні громадяни! Нагадуємо вам, що Закон України «Про протидію незаконному обігу наркотичних засобів» забороняє посів снодійного маку та конопель на дачних, присадибних та інших ділянках без відповідного ліцензованого дозволу. Порушення вимог законодавства фіксується у ст.310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України і передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

СГЗ УМВС України
в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення