АТ «Укрпошта» повідомило нардепу Арешонкову, що призупинило всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі

АТ «Укрпошта» повідомило нардепу Арешонкову, що призупинило всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі

06.02 12:28    
З 1 січня 2019 року "Укрпошта" підвищила тарифи на доставку листів і відправлень у середньому на 15%. Однак, підвищення ціни послуг не відбивається позитивно на оплаті праці співробітників. Станом на 2018 рік у штаті Укрпошти налічувалося 36 тисяч листонош, що обслуговували 6.5 мільйонів клієнтів по всій території України. Наприкінці минулого року розпочались масові звільнення через збільшення навантаження на співробітників та низьку оплату праці.

Народний депутат України Володимир Арешонков ще в грудні звернувся до Кабміну з запитом, у якому наполягав на негайному запровадженні відповідних заходів впливу з метою не допустити колапсу у сфері надання поштових послуг, особливо в сільській місцевості. Оскільки, як і передбачав Арешонков, ситуація погіршувалась, він змушений був під час одного з засідань фракції звернутись до Президента України, якого нардеп поінформував, що на Житомирщині на той час під загрозою закриття було вже до десятка відділень. Він наголошував на вирішенні проблеми підвищення оплати працівникам листоношам та начальникам відділень. Звернув увагу на те, що публічні запевнення Володимира Гройсмана, що він не допустить, аби "Укрпошта" припинила доставляти пенсії українцям, ніяк не вплинули на ситуацію. Через те, що звільняються працівники, відділення в сільській місцевості закриваються. Арешонков звернувся і до Міністерства інфраструктури України, якому наголосив на тому, що 100% акцій Укрпошти належить державі, і товариство має нести відповідальність за наслідки своєї господарської діяльності. "На конкурсних засадах призначали менеджмент. Для чого? Аби вони брали в заручники пенсіонерів?", - констатував нардеп. За словами Арешонкова, якщо компанії не вистачає коштів, потрібно працювати над розвитком тих напрямків діяльності, які перетворять її в прибуткову і дозволять платити працівникам гідну зарплату. 

У відповіді на запит нардепа до Мінінфраструктури йдеться про те, що нещодавно в "Укрпошту" була призначена незалежна наглядова рада і Кабмін звернувся до неї з вимогою дати оцінку ситуації та вплинути на керівництво компанії. Також ідеться і про поліпшення фінансової ситуації в товаристві. Цитуємо відповідь Міністра Омеляна Арешонкову:
Інформуємо Вас, що завдяки підтримці Президента України П.Порошенка передбачено виділення Пенсійному фонду України асигнувань з державного бюджету за програмою «Відшкодування витрат АТ «Укрпошта» на надання послуг, пов’язаних з виплатою та доставкою пенсій і грошової допомоги населенню» в сумі 500, 00 млн грн. Зазначені кошти передбачається спрямувати передусім на фінансування заробітної плати листонош, - кінець цитати.

Також Володимир Омелян запевнив Арешонкова, що після виділення коштів з держбюджету АТ «Укрпошта» досягло згоди з Пенсійним фондом України щодо доставки пенсій. Таким чином, усі пенсіонери, які отримували пенсії в АТ «Укрпошта», і ті, хто бажає зробити це вперше, безперешкодно отримуватимуть їх через мережу Товариства.

АТ «Укрпошта» офіційно повідомило нардепу, що призупинило всі дії, пов’язані з оптимізацією сільської мережі. Крім того, буде вжито заходів щодо працевлаштування на вакантні посади (1188 посад листонош та 667 – операторів) колишніх працівників у разі їх звернення. Також планується відновити роботу понад 50 ВПЗ та відкрити 11 нових. Крім того, АТ «Укрпошта» активно співпрацюватиме з громадами, де ВПЗ залишаються закритими з технічних причин, пов’язаних з неможливістю подальшої експлуатації чи з неукомплектованістю штату.

Підготувала Алла Яковенко

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення