На Житомирщині поліцейські продовжують виховну роботу з дітьми в оздоровчих таборах. ФОТО

20.08 13:10    
Літній відпочинок школярів добігає кінця, утім зміни у літніх оздоровчих таборах у регіоні тривають. Відповідно продовжується комунікативна робота у них правоохоронців. Поліцейські нагадують дітям про види відповідальності, радять, як уникнути небезпечних ситуацій під час канікул, відповідають на питання юних відпочивальників і проводять профілактичні бесіди з окремими з них.

Упродовж тижня, що минає, працівники підрозділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини разом з представниками облдержадміністрації побували у трьох оздоровчих закладах Житомирщини – в андрушівській «Чайці», житомирському «Лісовому березі» та бердичівському «Соколятку».
На Житомирщині поліцейські продовжують виховну роботу з дітьми в оздоровчих таборах. ФОТО

На Житомирщині поліцейські продовжують виховну роботу з дітьми в оздоровчих таборах. ФОТО

– Під час літніх канікул поліцейські були частими гостями і у пришкільних літніх таборах і в оздоровчих закладах Житомирщини, де проводили своє дозвілля юні і найменші наші громадяни. Зараз ми продовжуємо цю роботу, але налаштовуємо дітей уже на необхідні знання безпечної поведінки під час навчального року, - розповідає керівник підрозділу ювенальної превенції УПД ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук.

Гостей-поліцейських усюди зацікавлено зустрічали юні відпочивальники та їх вихователі. У ході бесід з дітьми правоохоронці нагадали їм про встановлену законодавством відповідальність підлітків за ті чи інші дії, а також розповіли про неприємні ситуації, в які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути. Діти й самі брали участь у бесіді, ставлячи правоохоронцям питання за темою зустрічі.

Окрім того, юні відпочивальники переглядали відеофільм про те, що таке підозрілі предмети, у чому їх небезпека та що робити у разі виявлення таких на вулиці чи інших громадських місцях. Корисною для дітлахів була й інформація, як не стати жертвами злодіянь і самим не стати правопорушником.

Схвалюють повчально-профілактичні візити поліцейських і вихователі оздоровчих закладів, адже бесіди з правоохоронців є значною допомогою для них у роботі з дітьми.

За словами Наталії Гончарук, безпосереднє спілкування зі школярами під час літніх канікул є вагомою профілактичною складовою роботи поліцейських. Серед інших – проведення рейдів торгівельними закладами щодо дотримання заборон на продаж неповнолітнім алкоголю та тютюнових виробів. У результаті цього літа було задокументовано 8 випадків реалізації заборонених товарів дітям.
На Житомирщині поліцейські продовжують виховну роботу з дітьми в оздоровчих таборах. ФОТО

На Житомирщині поліцейські продовжують виховну роботу з дітьми в оздоровчих таборах. ФОТО

Також правоохоронці проводять профілактичну роботу безпосередньо у тому середовищі, де зростає дитина. Тут викликає справедливе хвилювання негативний вплив дорослих, зокрема втягнення неповнолітніх у пияцтво. Зафіксовано 30 таких фактів та оформлено відповідні адміністративні матеріали.

– Загалом невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей стало причиною притягнення їх до адміністративної відповідальності у понад 350 випадках. Причому, у частині з них через неналежний догляд дорослих за неповнолітніми, ті лишали власні домівки і подавалися у мандри. На щастя, з 79 повідомлень до поліцейських підрозділів про зникнення дітей, усі маленькі мандрівники були оперативно розшукані, - повідомив заступник начальника ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення