Служба зайнятості вивчає можливості розширення зайнятості в об'єднаних громадах

Служба зайнятості вивчає можливості розширення зайнятості в об'єднаних громадах

29.09 12:42    
Робоча група фахівців обласного центру зайнятості під керівництвом заступника директора Тетяни Касімцевої відвідала Тетерівську та Баранівську громади області, які є пілотними у впровадженні моделі адміністрування надання послуг із соціальної підтримки населення.

За круглим столом з головою Тетерівської об’єднаної територіальної громади Валентиною Ільницькою та начальником центру надання адміністративних послуг Михайлом Діжею обговорили перспективи створення нових робочих місць для сільських жителів, спільні заходи щодо легалізації найманої праці, а також можливість громади закладення у бюджеті 2018 року коштів для організації громадських робіт для безробітних на умовах співфінансування зі службою зайнятості. Оскільки у цьому році лише двоє місцевих безробітних були зайняті на таких оплачуваних роботах: інформували населення про можливість отримання житлових субсидій, здійснювали прибирання території. Під час зустрічі йшлося також про консультування членів громади з питань пошуку роботи за місцем проживання. Такі виїзні прийоми на базі Корчацької сільради Житомирський міський центр зайнятості розпочав проводити ще з липня цього року.

У Баранівській міській об’єднаній громаді фахівці обласного центру зайнятості зустрілись із заступниками міського голови Василь Савчуком та Оксаною Загорською.

О.Загорська розповіла, що половина населення громади проживає на території сільських населених пунктів. Тому розвиток громади тут пов’язують зі створенням сприятливих умов для функціонування органічних виробників. На території громади вже діють такі господарства, зокрема ТОВ «Органік Мілк» та ПП «Галекс Агро», однак для їх розширення або започаткування нових не вистачає кваліфікованих працівників, які б могли працювати саме у цій сфері. Враховуючи той факт, що на території громади функціонують 19 шкіл різних ступенів і щороку близько 100 учнів є випусниками, громада має намір реалізувати проект «Молодіжний кластер органічних виробників в Баранівській об’єднаній територіальній громаді». Цей проект, підготовлений разом із спеціалістом з інвестиційних питань Наталією Свінціцькою та за допомогою фахівців Інституту громадянського суспільства м. Київ, поданий на конкурсний відбір в рамках проекту Євросоюзу «Мери за економічне зростання». Ідея полягає в тому, щоб розглядати школу як фактор розвитку громади та забезпечити кар'єру молодих людей у ​​своїх населених пунктах. Школярі отримуватимуть навики та вміння започаткувати власний бізнес з органічного виробництва.

Також, як повідомили керівники Баранівської громади, на основі ферми ПП «Галекс Агро» відповідно до договору про співпрацю з міською радою, районним центром зайнятості та Рогачівським відділенням Новочорторийського державного аграрного технікуму планується навчання/стажування або отримання/підвищення кваліфікації відповідної робітничої професії в галузі органічного виробництва.

У разі реалізації запланованих проектів міська громада очікує на додаткові можливості для залучення інвестицій та забезпечення робочими місцями жителів громади.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення