У Житомирі нацгвардійці затримали підозрілого незнайомця з пістолетом ТТ

27.05 16:31    
За тиждень поліція Житомирщини вилучила у громадян десять одиниць зброї, понад півтисячі боєприпасів та більше кілограма пороху

На території регіону тривають оперативно-профілактичні заходи, направлені на виявлення та вилучення з незаконного обігу незареєстрованих одиниць зброї, а також боєприпасів та вибухових речовин. Правоохоронці попереджають про кримінальну відповідальність за такі протиправні діяння.

Трьох жителів Коростишівського району обеззброїли поліцейські у результаті поведених минулого тижня санкціонованих обшуків. У 47-річного чоловіка із с. Студениці та 35-річного жителя райцентру поліцейські виявили та вилучили по пістолету відповідно калібром 9 мм та 8 мм і набої до них. А у домоволодінні 40-річного жителя с. Великих Кошарищ знайшли близько сотні різнокаліберних патронів і банку із сипучою, попередньо вибухонебезпечною, сумішшю.
У Житомирі нацгвардійці затримали підозрілого незнайомця з пістолетом ТТ

Порох, мисливську рушницю і 25 набоїв калібру 20 мм дільничні офіцери Овруцького району виявили у 39-річного жителя с. Корчівки. А за місцем проживання чоловіка в Олевському районі – безномерний обріз мисливської зброї.

У м. Чуднові правоохоронці чергового наряду швидко зреагували на повідомлення про те, що на одній з вулиць невідомий чоловік демонструє наявну у нього зброю перехожим. Відповідні відомості надійшли до місцевого відділення поліції уночі 24 травня. Правоохоронці, які прибули на місце події, затримали підозрілу особу, як виявилось, 31-річного бердичівлянина. Пістолет калібром 9 мм, який чоловік ймовірно встиг викинути, виявили неподалік.

25 травня у Житомирі під час патрулювання вулиць обласного центру нацгвардійці також помітили підозрілого незнайомця, який при появі охоронців правопорядку, жбурнув щось убік. Як з’ясувалось, 45-річний житомирянин викинув вкритий корозією пістолет «ТТ». Слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції, яка прибула на місце виклику, вилучила зброю.
У Житомирі нацгвардійці затримали підозрілого незнайомця з пістолетом ТТ

За усіма вказаними фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Вилучене направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

За незаконне носіння, зберігання, придбання, передачу чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадуємо, 22 травня у жителя Олевщини правоохоронці вилучили електродетонатори, підривачі, корпуси гранат, понад 3 сотні набоїв різного калібру та інше.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення