Бердичівські медики закликають приєднатися до акції “Почуйте всі”

Бердичівські медики закликають приєднатися до акції “Почуйте всі”

06.05 11:47    
У Бердичеві триває всеукраїнська акція “Почуйте всі”. Разом із громадськими організаціями активну участь у зборі коштів на придбання обладнання для офтальмологічного відділення обласної лікарні беруть медичні працівники міста. Вади зору у дітей, наголошують вони, є сьогодні однією з найгостріших проблем світового масштабу.

Олег Марченко, завідуючий міською дитячою поліклінікою: “Сліпа або ж слабкозора людина стає залежною від оточуючих, втрачає можливість вільного вибору професії, способу життя. Погіршується її адаптація до змін навколишнього середовища, зростає ризик виникнення захворювання та передчасної смерті. За даними ВООЗ, у 2000-му році кількість сліпих у світі становила 45 млн. осіб, зафіксовано 135 млн. слабкозорих та 1,5 млн. сліпих дітей. У нашому місті проживає 1080 дітей зі зниженим зором та 21 дитина-інвалід. Профілактика дитячої сліпоти є одним із пріоритетів сучасної охорони здоров’я у світі, в Україні, області і нашому місті.”

Три скриньки, аналогічні тим, з якими вулицями Бердичева ходитимуть волонтери від громадських організацій, розташовані і у медичних закладах. Одна з таких знаходиться у міській дитячій поліклініці. Нині в обов’язки медсестри фільтру реєстратури входить розповідати відвідувачам закладу про мету та умови проведення акції. Вражаючої активності з боку людей Алла Решовська поки що не спостерігає.

Алла Решовська, медсестра фільтру реєстратури міської дитячої поліклініки: “Реакція у людей різна. Одні батьки йдуть назустріч нашому зверненню (особливо ті, у кого діти мають подібні вади), інші відвертаються і йдуть геть. Деякі усміхаються, деякі взагалі не реагують... Більшість людей все ж таки грошима не жертвують.”

Виказати небайдужість до акції усі бажаючі можуть і у вестибулі міської поліклініки для дорослих. Зі слів медсестри-волонтера, частіше до скриньки підходять люди зрілого віку, пенсіонери та ... персонал центральної міської лікарні. Молодь, здебільшого, акцією не цікавиться. А ще кошти на обладнання для дітей із вадами зору збирають стаціонарними відділеннями лікарні. Окрім цього, днями медики збираються об’їхати усі місцеві амбулаторії сімейної медицини.

Людмила Кирилюк, лікар-методист кабінету санітарної освіти ЦМЛ: “Збирати гроші у поліклініці ми намагаємося зранку, коли у закладі багато людей. До того ж обов’язково проїдемося амбулаторіями. Ми розповідаємо усім про акцію, для цього у нас є відповідний прес-реліз. Наші працівники нікого не примушують здавати гроші — це особиста справа кожного. Людина мусить розуміти що ця акція — потрібна справа.”


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:46
На Харківщині понад 100 прикордонників здали 45 літрів ...
Вчора 23:45
На Одещині прикордонники затримали переправника чоловік ...
Вчора 23:43
З початку 2024 року понад 650 прикордонників пройшли пі ...
Вчора 23:41
В Харківській області керована ворожа авіабомба вразила ...
Вчора 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
24 квітня 20:46
Как установить динамики Блаупункт в автомобиль
22 квітня 23:42
Что вкуснее, слаще и неприхотливее: черника или голубик ...
22 квітня 12:58
Оформлення приміщення HPL-панелями: Від декоративності ...
19 квітня 23:37
Аюрведические препараты от бессонницы на травах
Вчора 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Вчора 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення