На «регламентній» комісії розглянули звернення працівників відділів обласного центру крові

31.08 15:28    
Депутати обласної ради 31 серпня відпрацювали у постійній комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності. У роботі комісії взяв участь перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко.
На «регламентній» комісії розглянули звернення працівників відділів обласного центру крові

Під час засідання профільної комісії депутати заслухали претендентів на присудження Премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування. Зокрема, Орепівського сільського голову Новоград-Волинському району Сергія Романюка, якого погодила постійна комісія з гуманітарних питань, та голову громадської організації «Молодь за Єдину Україну» Олексія Пронозу. Після обговорення депутати вирішили висунути обидві кандидатури на Премію Верховної Ради України.

Розглянули депутати й звернення колективів Коростенського і Новоград-Волинського відділень заготівлі крові та її компонентів комунального некомерційного підприємства «Обласний центр крові» щодо недопущення їх закриття.

Як розповів профільній комісії директор закладу Анатолій Чугрієв, у зв’язку з недофінансуванням комунального закладу постало питання про оптимізацію філій центру крові, що знаходяться у м. Коростень та м. Новограді-Волинському.

«До кінця року потреба у коштах становить 8,9 млн грн, а фактично надали 3,8 млн грн. Цих коштів вистачає на виплату 50% заробітної плати та по 10 тис. грн в місяць на харчування для донорів до кінця року. У 2019 році Новоград-Волинський відділ заготовив компонентів крові на суму 360 тис. грн, а на утримання спрямовано 2 млн грн, а Коростенський відділ заготовив на суму 538 тис. грн, а витрачено на його утримання понад 1 млн грн. Збитковість цих філій очевидна. Тому запропоновано оптимізацію штатного розпису та зміну структури, в якій передбачили скорочення цих двох відділень», - розповів Анатолій Чугрієв.

Після обговорення цього питання, профільна комісія рекомендувала керівнику центру крові Анатолію Чугрієву призупинити наказ про звільнення працівників філій, а також вирішила звернутись до голови обласної ради щодо додаткового фінансування філій комунального закладу.

Також на профільній комісії розглянули звернення представників Житомирської обласної спілки автомобілістів щодо врегулювання проблемних питань у діяльності автомобільних шкіл. Депутати рекомендували підготувати звернення до Кабінету Міністрів України щодо припинення дії відповідної постанови Уряду.

Пресслужба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:46
На Харківщині понад 100 прикордонників здали 45 літрів ...
Вчора 23:45
На Одещині прикордонники затримали переправника чоловік ...
Вчора 23:43
З початку 2024 року понад 650 прикордонників пройшли пі ...
Вчора 23:41
В Харківській області керована ворожа авіабомба вразила ...
Вчора 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
24 квітня 20:46
Как установить динамики Блаупункт в автомобиль
22 квітня 23:42
Что вкуснее, слаще и неприхотливее: черника или голубик ...
22 квітня 12:58
Оформлення приміщення HPL-панелями: Від декоративності ...
19 квітня 23:37
Аюрведические препараты от бессонницы на травах
Вчора 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Вчора 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення