Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Любарську громаду

13.03 14:43    
12 березня начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Любарську територіальну громаду. Він ознайомився з роботою нещодавно відкритого Центру життєстійкості – простору, де фахівці надають психосоціальну підтримку людям та сім’ям, які проживають на території громади.

Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Любарську громаду


Для створення Центру життєстійкості місцева влада виділила частину приміщення Любарської центральної бібліотеки. Благодійний фонд “Повір у себе” взяв на себе витрати пов’язані з ремонтом та облаштуванням приміщення. Витрати на ремонтні роботи та закупівлю оргтехніки склали близько 800 000 грн. Своєю чергою, держава забезпечує фінансування роботи спеціалістів, які надають послуги громадянам у цьому безбар’єрному середовищі.

Нагадаємо, що пілотний проєкт зі створення центрів життєстійкості було реалізовано за ініціативи Міністерства соціальної політики України в п’яти областях країни. Його основна мета полягає у допомозі людям котрим важко справитися зі стресовими ситуаціями. Фахівця центрів навчають громадян як допомагати собі та близьким у важких психоемоційних станах.

Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Любарську громаду


На Житомирщині вже 9 громад долучилися до ініціативи створення таких центрів, які також будуть осередками надання послуг громадянам в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Кожен з таких просторів облаштовано відповідно до принципів безбар’єрності, інклюзивності та безпеки. У кожному центрі працює команда, що складається з п’яти фахівців: двох психологів, двох спеціалістів з соціальної роботи та одного соціального менеджера.

У рамках проєкту особлива увага приділяється розвитку батьківських навичок, догляду за дітьми, психологічній роботі з військовослужбовцями, ветеранами та їхніми родинами, а також підтримці внутрішньо переміщених осіб (ВПО).

Також начальник Житомирської ОВА відвідав один з обласних комунальних закладів, який розташований на території громади у селі Коростки — Любарський психоневрологічний інтернат. У цьому закладі постійно проживає 152 підопічних з різних громад області.

Уперше за останні 40 років у Любарському психоневрологічному інтернаті було проведено капітальний ремонт банно-прального комбінату. Його незадовільний стан раніше міг призвести до закриття закладу, що ставило під загрозу забезпечення прихистку та належної турботи для півтори сотні громадян, які потребують особливої уваги.

Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Любарську громаду


Віталій Бунечко з робочим візитом відвідав Любарську громаду


У ході ремонту було повністю замінено дах і дерев’яні конструкції горища, віконні та дверні блоки. Цокольний поверх укріплено та утеплено, проведено реконструкцію систем вентиляції, каналізації та електропостачання. Вхід обладнано новими пандусами. В оновлених приміщеннях встановлено нові пральні машини, сучасну сушарку та центрифугу, а також нову станцію для системи очищення води. Баня закладу тепер оснащена новими ваннами та сантехнікою, а також в приміщенні розміщено швейну майстерню для ремонту речей підопічних.

«Завдяки ремонтним роботам не тільки вдалося зберегти заклад, але й значно покращити якість надання соціальних послуг, поліпшити умови праці співробітників інтернату. Дякую колективу за турботу про підопічних та за їх внесок у підтримку захисників країни, адже в інтернаті налагоджено виробництво одягу та маскувальних сіток для підрозділів Збройних сил України. Саме так, кожен на своєму місці, ми маємо докладати всіх зусиль, щоб наблизити нашу Перемогу», — завершуючи свій візит, зазначив Віталій Бунечко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
11 травня 23:29
Координація зусиль у підготовці до зими: зустріч Герман ...
11 травня 23:28
Станом на 10 травня на пенсійні виплати спрямовано 27,6 ...
11 травня 18:46
Рятувальники Харківщини допомагали евакуюватися жителям ...
11 травня 18:37
За фактом побиття школярки поліцейські Прикарпаття розп ...
11 травня 13:53
В горах врятували групу туристів із Рівненської області
09 травня 13:26
Фарбування бетонної підлоги – як ефективне і економічно ...
07 травня 16:38
Курс Пудрові брови мистецтво та техніка сучасного макія ...
04 травня 21:28
Идеальные детские сережки: тонкости ювелирного выбора
03 травня 00:43
Представники Міндовкілля розповіли міжнародним партнера ...
03 травня 00:37
Як у режимі онлайн швидко відстежити найвигідніші умови ...
07 травня 16:49
На Житомирщині 15-річну дівчину підозрюють у замаху на ...
06 травня 16:20
Затримано лікаря ВЛК, який брав хабарі за обмежену прид ...
06 травня 16:16
У Житомирі керівник благодійного фонду організував кана ...
06 травня 11:53
У Житомирі вночі під час ДТП перекинувся автомобіль
03 травня 15:02
У Житомирі трьом викладачам, які стверджували, що ліцей ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення