У Новограді-Волинському відбулась зустріч командирів військових частин та установ гарнізону з очільниками міста та району

03.02 12:15    
1 лютого вперше за багато років відбулась зустріч командирів військових частин та установ гарнізону з керівництвом міста та району під час якої було обговорено великий обсяг питань спільної роботи військових та цивільної влади. Необхідність цієї зустрічі назріла не сьогодні, адже захисники Вітчизни складають значну частку населення міста: діючі та колишні військовослужбовці разом із членами їхніх сімей – це понад третина майже 60-тисячного Новограда-Волинського.

Тож і місцевим органам самоврядування доводиться постійно тримати руку на пульсі, займаючись питаннями соціального захисту цієї категорії населення, і військові традиційно допомагають місту та району чим можуть.

На зустрічі, яка відбулася у штабі 30-ої окремої гвардійської механізованої бригади 8-ого армійського корпусу, якою командує гвардії полковник Олександр Нестеренко (він же – начальник Новоград-Волинського гарнізону), були присутні міський голова Володимир Загривий та голова районної державної адміністрації Сергій Лавренюк разом із своїми заступниками, командири п’яти військових частин та трьох військових установ гарнізону. Варто зазначити, що очільники міста та району завжди намагалися приділяти багато уваги військовослужбовцям та їх проблемах, і тим більше робитимуть, напевно, це у подальшому, адже нинішній голова районної державної адміністрації Сергій Лавренюк – гвардії полковник запасу, у недалекому минулому – заступник командира 30-ої гвардійської танкової дивізії, правонаступницею якої є 30-а окрема гвардійська механізована бригада.
Зустріч командування гарнізону та частин і установ з керівництвом міста та району тривала декілька годин, під час якої було обговорено й вирішено багато питань. Зокрема, обговорено план спільної роботи командування військових частин і керівництва органів державного самоврядування. Так, військові та цивільні керманичі обговорили такі питання, як культурно-виховна робота та військово-патріотичне виховання допризовної молоді, забезпечення соціальних гарантій військовослужбовцям та членам їхніх сімей, матеріально-технічного забезпечення (зокрема, допомога органів місцевого самоврядування у проблемних питаннях щодо енерго-, тепло-, газо-, та водопостачання військових та житлових містечок гарнізону, здійснення реконструкції та ремонту інженерних комунікацій і споруд).

Також досягнуто домовленості з питань прийняття рішень щодо переходу на автономне опалення, утеплення будинків шляхом кооперації всіх законних джерел фінансування. Обговорено й питання надання допомоги у проведенні ремонтних робіт у приміщеннях 31-ого гарнізонного Будинку офіцерів та офіцерів та 412-ого військового госпіталю, дообладнання музею бойової слави, що знаходиться у 31-ому ГБО, обладнання музею військової техніки на території 30-ої окремої гвардійської механізованої бригади та багато інших питань у рамках спільної роботи командування військового гарнізону та органів місцевого самоврядування. Відтак, є сподівання на позитивні зміни та розуміння між цивільною владою та військовим командуванням у подальшому.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:46
На Харківщині понад 100 прикордонників здали 45 літрів ...
Вчора 23:45
На Одещині прикордонники затримали переправника чоловік ...
Вчора 23:43
З початку 2024 року понад 650 прикордонників пройшли пі ...
Вчора 23:41
В Харківській області керована ворожа авіабомба вразила ...
Вчора 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
24 квітня 20:46
Как установить динамики Блаупункт в автомобиль
22 квітня 23:42
Что вкуснее, слаще и неприхотливее: черника или голубик ...
22 квітня 12:58
Оформлення приміщення HPL-панелями: Від декоративності ...
19 квітня 23:37
Аюрведические препараты от бессонницы на травах
Вчора 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Вчора 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення