Житомирський силач привіз 12 медалей з Росії. ФОТО

16.12 13:51    
Другий рік поспіль чемпіонати світу і Європи з гирьового спорту, що проводяться під егідою Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту, проходять на Півночі Росії — у місті Архангельську. Вдруге підряд російські любителі важкої атлетики стають свідками значних успіхів новоград-волинських силачів. Цього разу їх було двоє - Олександр Дідовець і Валерій Постиженко.

Знаний майстер у світі гирьового спорту Олександр Дідовець привіз із обох чемпіонатів 12 медалей — по 6 за перші й другі місця.

Виступаючи у віковій групі 55-59 років та ваговій категорії 105 кг., Дідовець став переможцем у класичному поштовху гир, спринтерському і суперспринтерському поштовхах. (Спринт і суперспринт — це коли на виконання вправи спортсменам відводилося всього дві й одну хвилини відповідно. Тоді як у «класиці» цей час складав 5 хвилин).

Поступився першим місцем О.Дідовець у класичному ривку гир, довгому циклі та командній естафеті — збірну України випередили росіяни. Оскільки набрані бали йшли одночасно у залік обох чемпіонатів, медалі звягельчанин отримував як європейської, так і світової проби. І це при тому, що в силу об’єктивних чинників Олександр Дідовець не подав заявки на участь у змаганнях із силових вправ.
Валерій Постиженко, котрий змагався у віковій групі 45-49 років та ваговій категорії 105 кг., досяг результату в 10 медалей. Проте чемпіоном у жодному виді програми Постиженко не став. Його нагороди — за другі й треті місця.

- Такі чемпіонати завжди супроводжуються гарними враженнями, залишають приємні спогади, — ділиться думками Олександр Дідовець, — Адже щоразу зустрічаєш давніх друзів-суперників. Приміром, цього разу найзапеклішу конкуренцію одразу в чотирьох видах програми мені склав Володимир Рагушенко з Херсонщини. Із ним ми суперничаємо ще з далекого 1978року.
Враховуючи значні досягнення в гирьовому спорті, Олександр Дідовець був удостоєний почесного звання майстер спорту міжнародного класу з гирьового спорту. Цікава деталь, що відзнака чекала майстра майже рік.

- Організатори чемпіонату опрацювали відповідні документи ще торік. Але, певно, навмисно не передали мені посвідчення й значок, щоб у мене був привід ще раз приїхати на цей чемпіонат, — напівжартома відзначає Олександр Дідовець.

Посвідченням і відповідним значком заслуженого майстра спорту з гирьового спорту був відзначений ще один відомий новоград-волинський гирьовик Костянтин Сєряков. Цього разу Сєряков на чемпіонат світу не їздив - відзнаки передали земляками. Валерій Постиженко був удостоєний звання майстер спорту з гирьового спорту.

Загалом світова і європейська першість з гирьового спорту зібрала 315 учасників із 18 країн світу. Окрім країн СНД, де гирьовий спорт є одним із традиційних, цьогоріч були спортсмени із Польщі, й, навіть, із південно-европейських країн — Греції та Італії. Тож, гирьовий спорт дедалі більше розширює географію й набирає популярності у світі.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Новоград-Волинський
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
Вчора 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Вчора 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення