Дмитро Ярош: Якщо всі будуть думати, що прийде месія і всіх ощасливить, то я не прихильник таких способів мислення

25.03 07:57    
Дмитро Ярош: Якщо всі будуть думати, що прийде месія і всіх ощасливить, то я не прихильник таких способів мислення

До Житомира, 24 березня, приїхав український громадсько-політичний діяч, колишній лідер партії «Правий сектор» Дмитро Ярош. Він завітав до міста, щоб поспілкуватися з активістами новоствореного національного Руху «ДІЯ» («Державницька ініціатива Яроша»).

«Ми формуємо новий національний рух. Наш приїзд у Житомир призначений ініціативною групою «ДІЯ». Вже півтора місяця ми займаємося цією діяльністю. Нещодавно я приїхав, адже перед цим був 2 тижня на фронті і привіз свіжі враження, по тому, що відбувається там на Сході України. Перед цим відвідав 7 областей України і отримав певне враження. Житомир нам цікавий тим, що це середина між Сходом і Заходом, адже саме тут можна почути враження про всю країну загалом. Для нас зараз найважливішим є фронтові питання, створення української добровольчої армії і законопроект, бо наразі йде війна і питання, які поступають потребують вирішення. Але при всьому цьому ми розуміємо, що перемогти на фронті, не привівши порядок в тилу, дуже важко, тому змушені займатися цією громадсько-політичною діяльністю. Основна наша ідея – це створити такий рук, який би дав можливість максимально розширити кадрову базу, долучити не тільки націоналістів, а будь-яких патріотів, державників, які об’єднаними зусиллями досягнули б тих цілей, які перед собою ставить український народ. На мій погляд це свобода, справедливість, добробут та багато іншого. На цьому власне наша діяльність і присвячена. Ми зараз можемо говорити про розроблену програму, яка задовольняла б усі прошарки нашого народу. Наразі з нами працюють команди юристів, економістів, дипломатів, які дають свої пропозиції стосовно майбутнього розвитку нашої держави і народу. Мабуть це одне із головних завдань, якому наша діяльність присвячена», - наголошує Дмитро Ярош.
Дмитро Ярош: Якщо всі будуть думати, що прийде месія і всіх ощасливить, то я не прихильник таких способів мислення

Він поспілкувалися з активом Руху, його враження дуже позитивні, бо там є багато ініціативних людей. Це і спортсмени, і підприємці, і фронтовики, хлопці з якими воював: «Я бачу, що є та соціальна база на яку ми можемо спиратися для створення такого руху і те, що тут наші осередки будуть розвиватися доволі активно».

Також Ярош зустрівся з представниками влади Міським головою Житомира Сергієм Сухомлином та Головою облдержадміністрації Сергієм Машковським, але це були більш візити ввічливості.

«Ми не виступаємо за якесь там підвищення турбулентності в державі, а за конструктивну співпрацю. Але за умови того, що влада виконує усі ті функції, які на неї поклав народ. На превеликий жаль у багатьох районах цього немає. Я ще не настільки добре орієнтуюся в ситуації на Житомирщині, а саме, з владою, що вона робить, але це ще все попереду», - зазначив Ярош.

Він наголосив, що негативно відноситься до нинішньої влади і говорить про це у кожному інтерв’ю. Саме тому його опозиційний Рух «ДІЯ» хоче запропонувати суспільству якісну зміну, бо якщо їх не провести, то надалі буде та сама перетасовка. Одним із напрямків цього руху буде партійне будівництво, але якою буде ця конструкція ще невідомо.
Дмитро Ярош: Якщо всі будуть думати, що прийде месія і всіх ощасливить, то я не прихильник таких способів мислення

«Я не в захваті, що моє ім'я використовується у назві цього руху, але це чисто робоча технологічна річ. Я дав цю згоду на стадії організації, адже більша половина активу думають, що це дасть змогу легше діставати певні ресурси. Вони вважать, що моє ім'я брендове, але це тільки на цьому етапі. По-перше, на з'їзді я більш, ніж переконаний у тому, що рішення буде прийняте інше і назва руху не буде прив’язана до мого імені. По-друге, я проти «вождізму», адже якщо всі будуть думати, що прийде месія і всіх ощасливить, то я не прихильник таких способів мислення. Якби мені сказали, що Ярош має бути Президентом, то я відмовився. Я вважаю, що це повинна бути молода перспективна людина, яка була би із зовсім іншим світоглядом, ніж у мене. Це не буде якийсь вождійський проект, ми будемо спиратися на команду якісних людей».
Дмитро Ярош: Якщо всі будуть думати, що прийде месія і всіх ощасливить, то я не прихильник таких способів мислення

Чим же все таки відрізняється Рух Саакашвілі від Руху Яроша? На що лідер руху відповів: «По-перше, це те, що ми відходимо від загальнонаціональних речей і говоримо про зміни в системі. Наскільки я знаю, що у Саакашвілі Рух за очищення, який в першу чергу базується на боротьбі з корупцією. Я вважаю, що окремо взяту корупцію і будь-який інший взятий напрямок в суспільстві побороти неможливо, не змінивши ту систему, яка існує у світі. По-друге, спостерігаючи за тим, хто формує команду Саакашвілі я не усіма персонами задоволений. По-третє, це світогляд, адже ми базуємося на національно патріотичних засадах. Але я завжди наголошую на тому, що якщо будь-яка партія, рух чи організація базується на державницьких позиціях, то ми готові конструктивно співпрацювати».

На його погляд у другому читанні потрібно підписати Закон «Про амністію усіх учасників бойових дій». Якщо цей закон дійсно підпишуть, то вони знімуть багато питань морального характеру, адже суспільство винне перед хлопцями. Головне, щоб хлопці не розцінювали участь у бойових діях, як таку своєрідну індульгенцію, тобто ми повоювали і нам можна все. Так не буває, бо те що ти доброволець чи порядний суспільству потрібно доводити довго. Цей Рух спрямований на волонтерство, допомогти тим, хто цього дійсно потребує.

На Житомирщині вони формують активні групи, бо вважають, що Рух мав би будуватися з низу до гори, а не навпаки: «У нас немає якихось конкретних призначень, у нас є координатор Олександр, який координує, а не керує процесом. Ми не вводимо рейтингову систему між містами, а за 10 місяців хочемо подивитися, хто як працює і лише тоді прийняти рішення про керівництво. Щоб це був природній процес, а не штучний».

Ольга Багінська

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:09
Уряд підтримав ініціативу створення Сил безпілотних сис ...
Вчора 22:01
Шмигаль і Прем’єр-міністр Болгарії обговорили забезпече ...
Вчора 17:04
На Львівщині поліцейські розшукали мотоцикліста, який в ...
Вчора 17:03
Олександр Камишін відзвітував про результати Форуму обо ...
Вчора 17:02
ДБР завершило розслідування щодо правоохоронців, які за ...
Вчора 17:01
Уряд скасував обмеження для розрахунків за імпорт послу ...
Вчора 16:59
Відбулася зустріч міністрів енергетики України та Болга ...
Вчора 16:57
Уряд підтримав ратифікацію Угоди про вільну торгівлю мі ...
Вчора 16:55
Уряд затвердив Порядок утримання в належному стані та о ...
Вчора 16:53
Прокуратура зобов’язала власника головного корпусу дитя ...
Вчора 16:49
На Житомирщині 15-річну дівчину підозрюють у замаху на ...
06 травня 16:20
Затримано лікаря ВЛК, який брав хабарі за обмежену прид ...
06 травня 16:16
У Житомирі керівник благодійного фонду організував кана ...
06 травня 11:53
У Житомирі вночі під час ДТП перекинувся автомобіль
03 травня 15:02
У Житомирі трьом викладачам, які стверджували, що ліцей ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення