Жах на Житомирщині: Чоловік жорстоко вбив та згвалтував 9-річного хлопчика

09.05 15:05    
ЖИТОМИРСЬКІ НОВИНИ - На Житомирщині працівники міліції, розшукуючи зниклого напередодні 9-річного хлопчика, знайшли його тіло, приховане у гущавині лісосмуги, із слідами насильницької смерті. Розслідуючи обставини злочину, оперативники затримали 30-річного жителя Попільнянського району, який обґрунтовано підозрюється у причетності до жорстокого вбивства на сексуальному підгрунті.

До чергової частини Попільнянського РВ УМВС України в Житомирській області 8 травня близько 2 години по телефону звернулась 45-річна жителька м. Києва, яка повідомила про те, що їх родина приїхала в одне з сіл району на дачу, проте напередодні увечері пропав її 9-річний син.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група райвідділу, працівники якої розпочали першочергові заходи по встановленню всіх обставин події. Востаннє хлопчика бачили надвечір, коли він рибалив на місцевому ставку. Уранці правоохоронці розпочали прочісування навколишньої території водойми та околиць населеного пункту. Водночас оперативники опитували місцевих жителів, які того дня могли бачити малого або щось знати про його зникнення.
Під час огляду чагарника лісосмуги на околиці села працівники міліції знайшли тіло хлопчика з тілесними ушкодженнями у вигляді синців та саден обличчя і шиї. Трохи далі від цього місця виявили і велосипед дитини.

Проведене судово-медичного дослідження встановило, що смерть хлопчика настала від механічної асфіксії шиї (задушення) увечері 7 травня.
Як розповів начальник Управління карного розшуку Віктор Бугира, на той час оперативникам уже вдалося встановити певні обставини розвитку подій того дня. Хлопчик рибалив неподалік чотирьох місцевих жителів, а потім до нього підійшов незнайомий чоловік. У селі його не знали, однак він певний час спілкувався з малим і згодом вони навіть кудись разом пішли.

Мати дитини розповіла, що близько 16.30 він забігав додому і говорив, що якийсь дядько хоче продати йому вудочку. Вона заборонила хлопцеві з ним йти. Проте малий, очевидно, ослухався неньку, оскільки місцеві жителі таки бачили їх удвох. Згодом незнайомець повернувся у село уже сам і був достатньо схвильований.

Для встановлення особи невідомого оперативникам знадобилось декілька годин, значно допоміг детальний опис зовнішності, наданий очевидцями. Підозрюваного затримали того ж дня в одному з сіл Попільнянського району, чоловік спокійно спав у своєму помешканні, переконаний у власній безкарності.
Відтак на запитання міліціонерів спочатку вдавав, що нічого не знає. Однак низка доказів, вилучених на місці події експертами та свідчення очевидців, які допомогли встановити маршрут руху підозрюваного того вечора, таки вплинули на його подальші дії. Чоловік визнав свою вину і розповів, що помітив хлопчика на ставку. Той йому сподобався і у нього виник статевий потяг до нього. Розповідаючи різні байки малому, він втерся до нього в довіру, пообіцяв вудку подарувати чи продати, а потім поступово змусив відійти подалі від людей. Так вони вдвох опинились на околиці села, у чагарнику, де чоловік, за його словами, спочатку задушив, а потім згвалтував дитину.

Розслідування кримінальної справи, порушеної за ч.2 п.2 ст.115 «Умисне вбивство малолітньої дитини» Кримінального кодексу України триває, повідомив начальник Слідчого управління УМВС України в Житомирській області Василь Дячук. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Наразі він затриманий та буде доставлений до суду для визначення відносно нього міри запобіжного заходу. Підозрюваний раніше уже відбував покарання за вчинення злочину на сексуального підґрунті.

Алла Ващенко,
СЗГ УМВС України
в Житомирській області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення