Житомирська громадськість звернулася до СБУ та Генпрокуратури

21.09 14:09    
Житомирська опозиційна громадська організація «БДЖОЛА» вимагає від правоохоронних органів перевірити законність рішень останньої 21 сесії Житомирської обласної ради. Громадська організація вже звернулася до Генпрокуратури, Служби безпеки України та Міністерство внутрішніх справ. Про це «Скандальному Житомиру» повідомили у прес-службі організації.

— Ми переконані, що відповідні органи дадуть належну правову оцінку останній скандальній сесії обласної ради, на якій з грубими порушеннями було виділено більше 200 тис. гектарів землі на території області, — розповідає «Скандальному Житомиру» голова громадської організації «БДЖОЛА» Олексій Василевич.

Він також підкреслив, що якщо б суспільство разом з журналістами й засобами масової інформації активно здійснювали громадський контроль над діяльністю влади, то такого безладу й розрухи в усіх галузях господарства, які мають місце сьогодні у нас в області не було. І власність громади не віддавалася би за безцінь в руки наближеним до політичної «еліти» чи за принципом заслуг перед партією.


Генеральному прокурору України
Медведьку О.І.
Копія Голові Служби безпеки України
Наливайченку В.О.
Копія Міністру внутрішніх справ України
Луценку Ю.В.

Голови Житомирської громадської організації «БДЖОЛА»
Василевича Олексія Геннадійовича.
Адреса: 10014 м.Житомир, вул. Київська, 94, к. 106.



Заява


Оскільки, на 21 сесії Житомирської обласної ради, яка відбулася 9 вересня 2009р. були роздані в оренду землі на території області загальною площею 205 тис. гектарів на строки від 15 до 49 років. Таку велику кількість землі роздано під різними формулюваннями: то під мисливські то під рибальські угіддя тощо. Але бентежить той факт, що землі віддані сумнівним товариствам з обмеженими відповідальностями та громадським організаціям, частина яких навіть незареєстровані належним чином та не мають ліцензій на ці види діяльності.

Також рішенням сесії виділено землі організаціям, які не пройшли відповідної процедури погодження в районних радах та адміністраціях. Так, зокрема, на території Новоград-Волинського та Ємільчинського районів облрада виділила 3,8 тис. гектарів землі й лісів, не зважаючи на те, що голова Новоград-Волинської районної адміністрації та районної ради на сесії облради повідомили депутатів про те, що документи організацій, які просять виділити землю, в їх районі не розглядалися на сесії райради та районній адміністрації, а відповідно обласна рада не має права їм виділяти землі під угіддя.

Все це викликало шквал обурення й невдоволення громади Житомирщини. Спричинила великий суспільний та інформаційний резонас не тільки в просторі Житомирщини, а й в Україні. Події цієї скандальної сесії висвітлювали майже всі місцеві ЗМІ та значна частина всеукраїнських видань та інформагенств.

Житомирська громадська організація «БДЖОЛА» занепокоєна проблемою разбазарювання землі в великих розмірах органом місцевого самоврядування. Вимагаємо ретельного і всебічного вивчення проблеми, перевірки всіх рішень 21 сесії Житомирської обласної ради по виділенню земель в житомирській області та притягнення до відповідальності винних осіб згідно з чинним законодавством.


Голова
Житомирської громадської організації «БДЖОЛА»
Василевич О.Г.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Скандальний Житомир
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення