Громадськість Житомира та журналісти вирішили звернутися до Вищої ради юстиції України стосовно дій віце-губернатора Луганщини

26.07 14:28    
Громадськість Житомира та журналісти вирішили звернутися до Вищої ради юстиції України стосовно дій віце-губернатора Луганщини

Відбулося чергове засідання комісії Громадської ради при Житомирській ОДА з питань інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю. На засідання були винесені важливі питання, що непокоять суспільство та потребують невідкладної реакції.

На засіданні були присутні заступники голови Громадської ради при Житомирській ОДА, інші члени ГР, а також громадські діячі, які звернулися з наболілилими питаннями.

Зокрема, члени комісії підняли тему непрозорості навколо призначення керівника Житомирської ОДТРК. Напередодні це питання від імені комісії на зустрічі з головою ОДА піднімав Віктор Мельниченко. Сергій Машковський запевнив, що людина, яка претендуватиме на крісло очільника ЖОДТРК, пройде громадські слухання.

Члени комісії з питань інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю прийняли рішення вивчити озвучене питання та направити звернення до керівництва ЖОДТРК з вимогою інформувати громадськість про стан справ навколо призначення очільника телерадіокомпанії. Також було вирішено запросити на наступне засідання комісії представників обласного телебачення.

Комісія нагадала про інцидент з нападом на кореспондента телеканалу "112.Україна" Олену Галагузу збоку депутата Житомирської міськради, віце-губернатора Луганщини Михайла Пухтаєвича. Представники громадськості мають інформацію про намагання "зам'яти" справу. Члени комісії прийняли рішення звернутися до Вищої ради юстиції України з вимогою забезпечити об'єктивний розгляд цієї справи. Крім того, члени комісії закликають усіх жуналістів, які знають про випадки тиску на ЗМІ, звертатися до Громадської ради при ОДА й спільно захищати права журналістів.

Також на засідання завітав головний редактор газети "Телетайп Тудей" Віктор Шуляр. Він попросив у членів комісії захисту у зв'язку з тиском на колектив видання. Проблеми почалися після виходу першого номера газети. Зацікавлені особи пошкодувалися до міліції, начебто в газеті "ТТ" комуністи друкують матеріали сепаратиського харатеру. Міліціонери перевірили виданя й зрозуміли що їх ввели в оману - ніяких матеріалів розкольницького харатеру не виявили. Навпаки, за словами Віктора Шуляра, колектив газети виконує ініцативу Президента України щодо викриття фактів корупції, зокрема, в обласній та міській владі Житомира.

Тоді ж Віктора Шуляра викликало керівництво КП "Реклама", де він працює інспектором, з вимогою написати заяву на звільнення.

За кілька днів, як повідомив головний редактор "ТТ", пролунав дзвінок директорки комунального видавництва "Полісся", яка повідомила, що до них "увірвався" депутат Житомирської міської ради Олександр Рабінович, який вів себе дуже грубо. Депутат так само увів в оману міліціонерів, які прийшли разом з ним у кількості 20 чоловік. Причина виклику міліції - все ті ж "комуністи-сепаратисти". І знову в газеті не було виявлено жодних антиукраїнських матеріалів. А лише - плоди антикорупційної діяльності з присмаком іронії.

У результаті, за свідченням працівників "Полісся", ввірвавшись до кабінету директора видавництва, Олександр Рабінович забрав документи на друк газети «Телетайп Тудей» . Не дивлячись на те, що депутата бачили понад 10 людей, він говорить, що його там не було. Голова комісії ГР з питань інформаційної діяльності, комунікацій з громадськістю Олена Галагуза запрошувала пана Рабіновича на засідання, однак він не прийшов.

З приводу вищеописаного інциденту до міліції надійшла заява, яка була внесена до ЄРДР. На засідання комісії завітала керівник прес-служби УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко, яка пообіцяла надати згодом детальнішу інформацію щодо інциденту.

Члени комісії підкреслили, що тиск на ЗМІ є неприпустимим явищем. Задля об'єктивності, комісія вирішила заслухати позиції всіх сторін конфлікту та опрацювати всі факти.

На завершення член комісії Сергій Форест підняв питання щодо тенденційності публікацій у комунальній пресі міста та області. За його словами, кореспонденти цих видань отримують зарплати з податків громадян, а в своїх матеріалах фактично вводять людей в оману. Адже матеріали подаються під кутом, потрібним місцевій владі. Незалежно від форми власності, ЗМІ повинні бути об'єктивними, не перекручувати інформацію і не видавати бажане за дійсне.
Комісія вирішила проаналізувати статті доходів названих видань, характер матеріалів у них. А також в мабутньому при потребі провести зустріч з редакторами.

І на останок член комісії Тетяна Герасимчук повідомила про завершення акції "Слава Героям!". У неділю, 26 липня, о 10.00 відбудеться виїзд членів Громадської ради до учасників АТО, яким передадуть книги, що зібрали житомиряни.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення