У Житомирі відбувся ІІI Шаховий фестиваль «Незалежність-2017»

У Житомирі відбувся ІІI Шаховий фестиваль «Незалежність-2017»

01.09 14:52    
З 24 по 27 серпня 2016 року у Житомирі відбулась визначна спортивна подія – ІІІ Шаховий фестиваль «Незалежність-2017», який був присвячений 26-й річниці Незалежності України. Організаторами заходу виступили Житомирська шахова федерація «Інтелект», Житомирська міська рада, Федерація шахів Житомирської області за підтримки ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна». Головний суддя фестивалю - Ігор Анатолійович Випханюк. Директор фестивалю - Олена Володимирівна Харчишина.

ІІІ Шаховий фестиваль «Незалежність-2017» відбувся за рахунок коштів гранту Житомирського міського голови на розвиток шахового спорту. Гарантований грошовий призовий фонд турніру - 15000 грн. було надано генеральним спонсором фестивалю ТОВ «Кромберг енд Шуберт ЖУ Україна», крім того організатори і партнери фестивалю приготували велику кількість подарунків для переможців і учасників.

Заходи фестивалю відбувалися на вул. Михайлівській, у готелі «Україна» та у приміщенні Житомирської міської ради. У складі програми фестивалю відбулись наступні заходи:

24 серпня – сеанс одночасної гри на 100 дошках (сеансери – майстри спорту І. Випханюк та А. Олішевський). У сеансі взяли участь близько 100 житомирян. Сеанс також зібрав кілька сотень вболівальників і глядачів. Впродовж сеансу по вул. Михайлівській працювала фотозона, для найменших глядачів були представлені великі шахи, проводились художні майстер класи на шахову тематику, а для старших – була можливість ознайомитись з різними видами логічних ігор.

25 серпня – бліц-турнір та круглий стіл на тему «Розвиток шахового спорту: перспективи для економіки м. Житомира». У бліц-турнірі взяли участь більше 60 шахістів, змагання відбувались у двох групах: ОРЕN та серед дітей до 2007 р.н. Результати бліц-турніру:

ОРЕN-турнір:
1. Осадчук Дмитро - 9,5 із 11.
2. Випханюк Ігор – 9,5 із 11.
3. Охріменко Сергій - 8 із 11

Дитячий турнір.
1. Пашковський Ігор - 10 із 11.
2. Хамдош Іскандер - 8,5 із 11.
3. Лавренчук Софія - 7 із 11.

Круглий стіл на тему «Розвиток шахового спорту: перспективи для економіки м. Житомира» проходив у прес-центрі Житомирської міської ради. У роботі круглого столу взяли участь: начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради Ірина Ковальчук, керівники ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» Славомір Качмарек та Олександр Шаварський, PR-менеджер ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» Ольга Воєвуцька, голова Житомирської шахової федерації «Інтелект» Ігор Випханюк, заступник директора ДЮСШ №1 Андрій Олішевський, директор Центральної бібліотечної системи м. Житомира Лариса Харчук, викладачі і громадські активісти – к.е.н, доцент, завідувач кафедри управління персоналом ЖДТУ Юлія Богоявленська та к.псих.н., доцент кафедри загальної психології ЖДУ ім. І. Франка Ірина Фриз. Модерувала круглий стіл д.е.н, професор кафедри менеджменту ЗЕДП, віце-президент ФШЖО Олена Харчишина. Учасники круглого столу обговорили важливе значення занять шахами для гармонійного розумового і психологічного розвитку дитини, вплив розвитку шахового спорту на пожвавлення економіки та створення туристичного бренду міста. Акцент було зроблено на викликах і перспективах розвитку шахового спорту у місті Житомирі. Зокрема, учасники зазначили, що розвиток шахів при відносно невеликих фінансових вкладеннях може принести місту значні надходження за рахунок організації змагань і шахового туризму. Для цього важливим є підвищення рівня матеріального і кадрового забезпечення шкіл і шахових клубів, підвищення рівня особистої підтримки шахових заходів керівниками міста, активна популяризація шахового спорту серед дітей і дорослих. Одним з ключових засад розвитку шахового спорту учасники дискусії назвали створення відповідної інфраструктури – школи інтелектуальних видів спорту та шахового скверу. Учасники висловили впевненість, що бізнес зацікавлений у співпраці з шаховими федераціями і мерією міста Житомира у напрямку розвитку шахового спорту.

26-27 серпня – відбулася серія турнірів з швидких шахів: ОРЕN, серед дітей до 2007 р.н., корпоративний командний турнір Луцьк-Житомир ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна», аматорський турнір. У турнірах взяли участь більше 65 шахістів. Результати турнірів з швидких шахів:

ОРЕN-турнір

1. Охріменко Сергій - 9,5 із 11.
2. Осадчук Дмитро - 9 із 11.
3. Ревуцький Володимир - 8,5 із 11

Дитячий турнір.
1. Пашковський Ігор - 10 із 11.
2. Петренко Марина - 9,5 із 11.
3. Хамдош Іскандер - 8 із 11.

Турнір аматорів.
1. Чучко Юрій - 4,5 із 5
2. Джигирей Юрій - 4 із 5.
3. Савенюк Роман - 3,5 із 5.

Командний корпоративний турнір. Команди змагалися на 6-ти дошках, кожен зіграв зі всіма гравцями команди суперника. Рахунок 27-9 на користь команди Луцька (за підсумком 6-ти турів). Найкращий гравець матчу Чучко Юрій - капітан команди Луцька, здобув 6 перемог в 6-ти партіях.

Впродовж усіх днів фестивалю на вул. Михайлівській тривали розважальні заходи для дітей та дорослих: фотозона, гра у великі шахи, майстер класи та ін.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення