Житомир: Ранкова кава з Ярославом Долгих, або плани на майбутнє партії Тігіпка в регіоні

Житомир: Ранкова кава з Ярославом Долгих, або плани на майбутнє партії Тігіпка в регіоні

12.02 18:14    
09:30 ранку. Офіс обласної організації партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна». Вже зранку «кипить» робота – колектив працює. Працюємо і ми з Ярославом Долгих над інтерв’ю за філіжанкою ароматної кави.

Ярославе, давайте з самого початку – розкажіть коротко про себе.
Мені 37 років, і майже все моє життя пов’язане з містом Житомиром. Я навчався у першій школі на Мальованці, потім, як і більшість мешканців цього району, працював на відомому підприємстві взуттєва фабрика «Крок». Розпочинав з учня комплектувальника верху взуття.
У 1994 році закінчив педагогічний інститут, і, майже одразу, пішов працювати у журналістику, був ведучим програм. А пізніше, коли вже розроблював власні авторські проекти, мене запросили працювати в потужну іноземну компанію – міжнародну фінансову корпорацію. В цій американській компанії я пропрацював 5 років в PR-департаменті, де отримав дуже великий досвід, особливо в економіці.

У свої 37 років Ви досягли певних успіхів в бізнесі та стали досить відомим в регіоні політиком. Скажіть, з якого року Ви у політиці?
«У політиці я з 1989 року. Був одним із засновників СНУМ у Житомирі (Спілка незалежної української молоді). А потім була партія «Реформи і порядок». Під час «Помаранчевої революції», я, як і багато моїх друзів-однодумців, відгукнулися на призив Віктора Ющенка, на призив до змін. Це був дуже цікавий і складний водночас проміжок часу. І я щиро вірив, більш того відстоював ті право – ліберальні позиції, задекларовані «Нашою Україною». Однак, на жаль, ця політична сила далі власного позиціонування не пішла. А я, як був прихильником право-ліберальної економіки, так ним і залишаюся. І тому моє місце зараз в партії Сергія Тігіпка «Сильна Україна», яка є право-ліберальною силою.

Ваші плани щодо майбутнього партії «Сильна Україна» в Житомирській області?
Це добре – планувати (посміхається). Електоральних втрат у нас не буде, а навпаки... Тому плануємо покращити результати, які отримали 17 січня. Реально – розраховуємо на підтримку п’ятої частини виборців Житомирщини. А це – 20%

20% - це сильно! В такому разі Ви зможете впливати на багато процесів... Ваші дії після виборів?

По-перше:
Ми змінимо підхід до комунальної власності. Подивіться, ми не маємо жодного прибуткового комунального підприємства! Це не може бути так! Тому ми плануємо провести ревізію цих підприємств і поділити їх на три категорії:
1. Підприємства, які не можливо зробити прибутковими – їх потрібно продати, а кошти направити на соціальні потреби. Наприклад, оновлення ортопедичного обладнання в лікарнях області.
2. Підприємства, які зобов’язані бути прибутковими, але якимсь чином вони не приносять прибуток. А чому? Відповідь проста – неякісний менеджмент. На цих підприємствах ми змінимо підходи.
3. Підприємства, яким потрібна корпоратизація – 49% власності потрібно передати у приватні руки, а 51% залишити за обласною радою, у якості контролю.
По-друге, ми не будемо затверджувати популістські і нереальні бюджети! А також візьмемося за перегляд існуючих обласних програм, яких аж 41! Зрозуміло, що вони просто задекларовані, абсолютно не фінансуються , а якщо на їх реалізації і виділяється певний кошт, то він настільки мізерний, що лише створює видимість роботи. Я не можу уявити такого фантастичного бюджету, котрий би повноцінно фінансував 41 обласну програму. Наша позиція чітка: визначати 3- 4 напрямки і зреалізовувати їх упродовж року, на наступний рік ще 3- 4 програми і таким чином ми не будемо «розпилюватися» на все, а згуртуємо кошт довкола однієї проблеми, яку успішно вирішимо і матимемо можливість переходу до наступного етапу.

Ярославе, наближаються місцеві вибори, тому доречно Вас запитати, чи визначилася Ваша команда з кандидатом у мери Житомира?
Наша команда розробляє програму змін, яка буде носити простий, чіткий та зрозумілий вигляд. І, людина, яка погодиться впроваджувати нашу програму – стане кандидатом у мери Житомира від блоку Сергія Тігіпка. Це може бути як представник нашої партії, так звичайно й інший кандидат.

Ви вже працюєте над списками на майбутні місцеві вибори?
Звісно працюємо, але ми хочемо, щоб наші списки складалися не зі спонсорів рекламної компанії, а з людей, які могли б реально та ефективно працювати в депутатських комісіях. Тому робота над списками ще триває.

Ярославе, Ви бачите себе головою Житомирської обласної ради?
Ви знаєте, я про це навіть не замислювався. Хоча (посміхається), як кажуть «Поганий той солдат, який не хоче бути генералом». І наш лідер, Сергій Тігіпко довів всім, що потрібно ставити мету, і до неї цілеспрямовано йти.

В багатьох регіонах країни різні політичні партії почали підводити підсумки своїх результатів на виборах. Скажіть, як Сергій Тігіпко відреагував на результати, які отримав він у Житомирській області?
Ви знаєте, результат Сергія Тігіпка в Житомирській області вищий, ніж середній результат по всій Україні. Сергій Леонідович задоволений успіхами нашої команди. І ми будемо продовжувати роботу над збільшенням впливовості нашої політичної сили в Житомирській області.

Ярославе, дякую Вам за цікаву бесіду та смачну каву.
Автор статті: Юрій Вербовський


RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення