Які у Житомирі використовують шахрайські комбінації з нерухомістю

Які у Житомирі використовують шахрайські комбінації з нерухомістю

03.04 09:21    
Пастки шахраїв, або як не попасти на гачок махінаторів. Продовження

В цій статті я знову хотів би продовжити тему шахрайських комбінацій з нерухомістю, які так часто зустрічаються в межах України. Сподіваюсь, що цикл моїх матеріалів стане в пригоді нашим громадянам, і допоможе уникнути неприємних ситуацій та зберегти своє майно.

Згідно Статті 190 УК України зі змінами внесено згідно з законом України від 15.04.2008 року «Шахрайство – це заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою. Карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років. Шахрайство вчинено в особливо великих розмірах або організованою групою карається позбавленням волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.»
Недавно до одної із громадських організацій м. Житомира звернулась жінка похилого віку з проханням про допомогу, так як її ошукали на три тисячі доларів США. Куди вона тільки не зверталась: до прокуратури, до правоохоронних органів. По цій справі йде слідство. А слідство установлює вину сторін. Одного дня вона звернулась в одне із агентств нерухомості з метою знайти їй квартиру. Славнозвісне агентство кинулось виконувати свою роботу і підібрало квартиру, переконав бабцю дати аванс в розмірі три тисячі доларів, і при тому ретельно не перевіривши всіх документів. Як з’ясувалося, цей об’єкт вже був проданий місяць тому назад іншому покупцю. І виникає питання? – чи знало агентство про цей факт? Якщо так, тоді вони діяли в змові і разом з «покупцем» ошукали бабцю.

І ще один випадок стався біля десяти років тому в м. Житомирі район «виставка». Була здійснена угода купівлі-продажу квартири декілька разів. Яким же чином? Як відомо багато людей і в теперішній час також після угоди не поспішають іти в БТІ реєструвати своє майно. В ті часи ще не було єдиної комп’ютерної бази реєстрації угод і інформація про здійснення угод в відповідальні органи надходила з запізненням. Єдина комп’ютерна база була впроваджена десь в 2004 році. Тому цим скористалися шахраї. Вони звернулися до БТІ з проханням видачі дубліката на право власності, так як оригінали були втрачені, і звісно швиденько документи отримали. Вони з успіхом продали знову квартиру, поки туди не заселися справжні господарі, так як відомо, у нотаріуса обговорюється термін виселення, а за цей час злочинці без перешкод продали ще раз квартиру. Тому раджу покупцям які не впевнені в продавцях, одразу при купівлі-продажу отримувати ключі від квартири, а виписка старих господарів повинна бути здійснена обов’язково до моменту купівлі-продажу майна. Бо на жаль в м. Житомирі існує практика за згодою сторін виписувати попередніх власників після купівлі-продажу нерухомості: (наприклад: на протязі десяти робочих днів). Іноді з цього приводу виникають у нових власників неприємності, так як попередні господарі відмовляються звільняти квартиру в установлений термін. По цій причині суперечки переростають в тривалі війни, доки суд не прийме рішення про виселення цих громадян. А по друге, екс-власники, як правило не платять комунальні платежі, за цей час які прожили в чужій квартирі теж набігає чимала сума. Тому рекомендую, новим власникам квартир, як старі господарі не встигли виписатися до нотаріального оформлення, заставляти в агентстві нерухомості чи у себе по (домовленості) гарантійну суму, якої вистачило б вам на судові видержки. А в цілому бажаю успіхів нашим громадянам набування майна та уникати таких небезпечних моментів.

З повагою директор АН «Актив+» Форест С.В.
Наш адреса: м. Житомир, вул. Київська 37, ЦУМ(4 – й поверх,оф. № 18)
Тел.8(0412)46-23-87 (офіс)
E-mail: aktiv_plus7@ukr.net

www.aktiv-plus.com.ua

RuporZT


Коментарів: 1 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
Вчора 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Вчора 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення