Володимир Ширма взяв участь в онлайн-обговоренні реформи місцевого самоврядування

Володимир Ширма взяв участь в онлайн-обговоренні реформи місцевого самоврядування

23.04 16:24    
Голова обласної ради Володимир Ширма 23 квітня взяв участь в онлайн-нараді на тему «Актуальні питання реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади».

Зазначене питання внесено на обговорення з керівниками органів місцевого самоврядування різних регіонів країни Українською асоціацію районних та обласних рад.

Під час обговорення місцеві самоврядці, зокрема Президент асоціації, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, наголошували на тому, що представники центральних органів не бачить існування районних рад та їх виконкомів. Конституцією України і Європейською хартією передбачена саме трьохрівнева система місцевого самоврядування і ліквідація районних рад може призвести до дисбалансу в громадах.

До того ж Верховна Рада України проголосувала у другому читанні законопроект №2653 «Про внесення змін до закону «Про місцеве самоврядування в Україні», яким Уряду дано повноваження визначати адміністративні центри територіальних громад та змінювати межі адміністративно-територіального устрою. Але в законі не передбачено погодження таких рішень з органами місцевого самоврядування.

Висловив власну думку й голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма, який зазначив, що прийняті на вищих щаблях влади окремі рішення нівелюють роль і значення місцевого самоврядування.

«Зараз районні та обласні ради фактично усунено від прийняття рішень, що стосується життєдіяльності громад, особливо щодо формування ОТГ. Нещодавно Кабміном затверджено Перспективні плани трьох областей, серед яких Житомирська область, але це зроблено без врахування побажань громад. Ба більше, з початку цього року обласні ради позбавили можливостей погоджувати надання надр у користування та спецдозволів для видобутку корисних копалин. Усі знають, що в нашому регіоні актуальним є питання видобутку бурштину. Але зараз обласна рада не знає, які дозволи продаються на аукціонах, кому ці дозволи надаються. Все це робиться без погодження з обласною радою», - зазначив Володимир Ширма і наголосив, що абсолютно підтримує трирівневу систему організації влади в країні.

За підсумками обговорення вирішено домовитись про онлайн-зустріч з Головою Верховної Ради України та Прем’єр-міністром України, аби обговорити і донести думки та пропозиції представників органів місцевого самоврядування країни щодо реформування представницької влади.

Пресслужба обласної ради

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення