Керівництво Житомирщини привітало жителів Київщини, Дніпропетровщини, Вінничини

Керівництво Житомирщини привітало жителів Київщини, Дніпропетровщини, Вінничини

21.02 08:06    
Як повідомили Інтернет-виданню Рупор Житомира в облдержадміністрації, 21 лютого вітання з нагоди 80-ї річниці утворення прийматиме славна Київщина - одна з провідних областей незалежної Української держави. Утворення обласного адміністративного центру відбулося після неймовірно бурхливих і карколомних подій початку ХХ століття та низки адміністративно-територіальних реформ. Попри всі негаразди, область розвивалася і процвітала. На сьогодні Київську область утворюють 25 адміністративних районів та 12 міст обласного підпорядкування.

Київщина подарувала людству таких епохальних постатей історії та культури, як потужний реформатор, обдарований керманич та стратег, хреститель Русі Володимир Великий, талановитий дипломат і ерудит гетьман Іван Мазепа, автор Гімну України, поет і натхненний етнограф Павло Чубинський, всесвітньовідомі художниці Катерина Білокур і Марія Приймаченко, корифей сучасної української поезії Ліна Костенко та геніальний співак Іван Козловський.

Неоціненне ж надбання регіону сьогодні – це його чесні, порядні й талановиті люди, які гідно продовжують і збагачують традиції своїх попередників, самовідданою працею прагнуть зробити свій рідний край кращим та заможнішим.

24 лютого 80-у річницю заснування святкуватиме Дніпропетровська область - багатофункціональний промисловий центр, потужний та енергійний регіон. Дніпропетровщину по праву називають космічною столицею України та «всесоюзною кузнею кадрів», що дала світу багатьох видатних людей, чиє життя належить світовій цивілізації. З цим краєм нерозривно пов’язана біографія багатьох державних і політичних діячів як колишнього Радянського Союзу, так і нинішніх незалежних держав. Це – колишній Президент України Леонід Кучма, учений-історик Дмитро Яворницький, письменник Олесь Гончар, поет Михайло Свєтлов, конструктори космічної техніки Михайло Янгель, Володимир Уткін, балерина Анна Дорош.

Успіхи Дніпропетровщини неодмінно пов’язані з наполегливою працею сотень тисяч жителів регіону – металургів та гірників, машинобудівників та будівельників, аграріїв, вчених, лікарів, вчителів, працівників культури та багатьох інших професій, які щодня роблять вагомий внесок у розвиток регіону.
28 лютого своє 80-річчя відзначатиме славна Вінничина - частина подільського краю, історія якого розпочинається ще у ХІІ столітті. На історичній Подільській землі формувались і вели національно-визвольну боротьбу полки під проводом Богдана Хмельницького та Івана Богуна, Данила Нечая і Максима Кривоноса. Вінниччина була ареною гайдамаччини і Коліївщини на чолі з Максимом Залізняком та Іваном Гонтою.

З Вінниччиною пов’язані імена російського фельдмаршала Олександра Суворова, декабриста Павла Пестеля, поетів Олександра Пушкіна, Миколи Некрасова, Тараса Шевченка, Лесі Українки, письменників Івана Котляревського, Марко Вовчок, Михайла Коцюбинського, Ярослава Івашкевича, композиторів Петра Чайковського, Миколи Леонтовича. У садибі Вишня, що у Вінниці, останні 20 років свого життя провів видатний хірург й анатом, громадський діяч і педагог Микола Пирогов.

Сучасна Вінничина пишається жителями подільського краю, завдяки наполегливості й працьовитості яких має відчутні здобутки.
Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський сердечно вітають шановних жителів, невтомних трудівників Київщини, Дніпропетровщини, Вінничини.

„Нехай збуваються всі ваші мрії і задуми, нехай у кожній оселі будуть радість і благополуччя, - говориться у привітанні. - Добра вам, миру, злагоди і щастя, великих звершень у праці задля процвітання нашої рідної України.

Нехай безмежна любов до рідного краю, відданість і добрі справи стануть невичерпними джерелами віри, надії і щасливого майбуття!”

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:29
Координація зусиль у підготовці до зими: зустріч Герман ...
Вчора 23:28
Станом на 10 травня на пенсійні виплати спрямовано 27,6 ...
Вчора 18:46
Рятувальники Харківщини допомагали евакуюватися жителям ...
Вчора 18:37
За фактом побиття школярки поліцейські Прикарпаття розп ...
Вчора 13:53
В горах врятували групу туристів із Рівненської області
09 травня 13:26
Фарбування бетонної підлоги – як ефективне і економічно ...
07 травня 16:38
Курс Пудрові брови мистецтво та техніка сучасного макія ...
04 травня 21:28
Идеальные детские сережки: тонкости ювелирного выбора
03 травня 00:43
Представники Міндовкілля розповіли міжнародним партнера ...
03 травня 00:37
Як у режимі онлайн швидко відстежити найвигідніші умови ...
07 травня 16:49
На Житомирщині 15-річну дівчину підозрюють у замаху на ...
06 травня 16:20
Затримано лікаря ВЛК, який брав хабарі за обмежену прид ...
06 травня 16:16
У Житомирі керівник благодійного фонду організував кана ...
06 травня 11:53
У Житомирі вночі під час ДТП перекинувся автомобіль
03 травня 15:02
У Житомирі трьом викладачам, які стверджували, що ліцей ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення