Радикально-конструктивний діалог з владою

29.11 10:26    
Радикально-конструктивний діалог з владою

28 листопада відбулася робоча нарада за участю народного депутата України Олексія Ленського та депутатів від Радикальної партії у Житомирській міській раді з міським головою Сергієм Сухомлиним. Головним питанням зустрічі було обговорення проекту бюджету розвитку міста на наступний рік. Оскільки більшість із запропонованих пропозицій радикалами у бюджеті на цей рік не були виконані, постало питання про підтримку фракцією проекту бюджету на 2017 рік. По завершені зустрічі депутати фракції Радикальної партії у міській раді розповіли про результати перемовин.

За словами голови фракції Радикальної партії у Житомирській міській раді Олександра Раковича, зустріч мала конструктивний характер, були детально розглянуті усі пропозиції, внесені депутатами фракції, міський голова озвучив ґрунтовні причини з яких на сьогоднішній день ще не виконані деякі проекти. До кінця року є місяць, тож депутати міської ради від РПЛ - Олександр Ракович, Савіцький Владислав, Ярмоленко Ірина та Максим Манухін сподіваються, що на протязі цього часу оговорені з мером проекти будуть завершені, а решта невиконаних будуть включені у бюджет на наступний рік.

Під час прес-конференції Олександр Ракович розповів про пропозиції для бюджету розвитку на 2017 рік, які його фракція зібрала з урахуванням усіх звернень житомирян, і в результаті інспекцій комунальних підприємств.
Радикально-конструктивний діалог з владою

Першочерговим питанням на його думку є проведення капітального ремонту інфекційного та урологічного відділення центральної міської лікарні № 1, які нині знаходяться в жахливому стані. Депутат-радикал пропонує брати на практику і стажування студентів навчальних закладів, з частковою оплатою праці за рахунок міського бюджету, щоб забезпечити їх працевлаштування, надати їм змогу отримати досвід, а місту отримати професійних спеціалістів. Не менш важливим питанням є будівництво житла для молодих спеціалістів, тому фракція має намір співпрацювати з мером і інвесторами для створення проекту будівництва соціального житла для молодих лікарів і педагогів. Для цього Олександр Ракович та депутати фракції РПЛ ініціюють звернення до депутатського корпусу з проханням виділити земельну ділянку для будівництва.

«Ми повинні підтримувати наш «УТОС», міськраді буде запропоновано в наступному році замовляти у них роботи або послуги, тим самим даючи їм можливість працювати і заробляти. Окрім цього, ми пропонуємо побудувати в центрі міста спортивний майданчик для людей з обмеженими фізичними можливостями. Також ми пропонуємо виділити кошти для надання компенсації для громадян, які проживають на 2 поверсі багатоповерхівок з ліфтами, які ними практично не користуються», - розповів головний радикал Житомира.

Акцентував Олексадр Ракович і на невдалий досвід з децентралізації бухгалтерії дитячих садочків, тому його фракція пропонує відмінити розпочату децентралізацію бухгалтерії в садочках та школах та повернути їх в управління освіти міста. Адже сьогодні склалася ситуація коли багато ДНЗ лишилися без бухгалтерів, яким надзвичайно складно працювати в нових умовах.

Також серед проектів запропонованих депутатами фракції Радикальної партії - проект «Чиста вода». Оскільки в Житомирі надзвичайно складна ситуація з питною водою, депутати пропонують встановити пункти з очищення води, де мешканці за допомогою «картки житомирянина», яка незабаром запрацює, зможуть отримувати якісну воду для вживання у їжу.

Олександр Ракович підкреслив, що вперше став депутатом і для нього, як для бізнесмена, який працює над збереженням кожної копійки, було дивно побачити, як часто неефективно використовуються бюджетні кошти, тому депутати-радикали будуть виступати за збільшення кількості співробітників контрольно-ревізійного відділу в міськраді.

Голова фракції наголосив, що всі запропоновані пропозиції знайшли підтримку і порозуміння зі сторони міського голови. Тому якщо всі ініціативи внесені радикалами будуть враховані в проекті бюджету, то фракція безперечно підтримає такий проект, наголосив Олександр Ракович. Він також акцентував, що мова йде саме про бюджет розвитку, натомість проект бюджету утримання депутатами фракції буде безперечно підтриманий.

В завершення Олександр Ракович закликав житомирян звертатися до нього та його колег по фракції з ідеями поліпшення життя міста та повідомляти про будь-які проблеми.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:46
На Харківщині понад 100 прикордонників здали 45 літрів ...
Вчора 23:45
На Одещині прикордонники затримали переправника чоловік ...
Вчора 23:43
З початку 2024 року понад 650 прикордонників пройшли пі ...
Вчора 23:41
В Харківській області керована ворожа авіабомба вразила ...
Вчора 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
24 квітня 20:46
Как установить динамики Блаупункт в автомобиль
22 квітня 23:42
Что вкуснее, слаще и неприхотливее: черника или голубик ...
22 квітня 12:58
Оформлення приміщення HPL-панелями: Від декоративності ...
19 квітня 23:37
Аюрведические препараты от бессонницы на травах
Вчора 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Вчора 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення