Гриценко у Житомирі. ФОТО

18.12 09:13    
Соціальні стандарти можна підняти, тільки поборовши корупцію


таким був лейтмотив прес-конференції кандидата у Президенти України Анатолія ГРИЦЕНКА для обласних ЗМІ, яка відбулася 17 грудня в НГПЦ «Вибір житомирян 2010»



Анатолій Гриценко вважає, що тотальна корупція стала однією з проблем внутрішньої безпеки країни. Першочерговим завданням майбутнього Президента , на його думку має стати контроль за виконанням Про внесення зміни до Закону України "Про боротьбу з корупцією", який вступає в дію з 1 січня 2010 року.

А саме: позбавлення усіх посадових осіб статусу недоторканості, декларування ними та членами їхніх сімей не лише прибутків, але й витрат, введення жорсткої кримінальної відповідальності за хабарництво. Кандидат у Президенти також зупинився на існуючих нині проблемах у пенсійному забезпеченні , коли розмір мінімальної та максимальної пенсій різниться у 75 разів! Він вважає, що така різниця не може бути більшою в 10 раз і , що нинішня мінімальна пенсія не дає можливості для забезпечення потреб пенсіонера.

У своїй передвиборчій Програмі «Присягаю народу України!» Гриценко пропонує на законодавчому рівні закріпити вимоги до тих, хто наймає працівників – чи то у приватному секторі, чи у державному. «Мінімальна погодинна оплата праці не може бути нижчою за прожитковий мінімум, при повному восьмигодинному робочому дні», - переконаний Гриценко.У галузі медицини він також вважає за потрібне зосередитися на забезпеченні мінімальних стандартів. «Однак, оскільки ми всі платимо податки, то на основі принципу справедливості, незалежно від того, де живе людина (у далекому селі чи у великому місті) – кожен має право гарантовано отримати мінімальний пакет медичних послуг на безоплатній основі».Гриценко пропонує законом щорічно встановлювати перелік таких послуг, а решту - оплачувати додатково, або через систему страхової та приватної медицини. Також Анатолій Грищенко торкнувся і проблем освіти 12-річну середню освіту Кандидат вважає, що українцям зайве копіювати чужий досвід і треба повертатися до традиційної 10-річної середньої освіти , однак це не означає скорочення педагогічного складу , навпаки – потрібно зменшувати кількість учнів у класах і збільшувати кількість педагогів. Щодо соціальних пільг при вступі у ВНЗ, які збереглися навіть при системі тестування для інвалідів та сиріт, А.Гриценко дотримується принципу рівності усіх абітурієнтів. Соціальні виплати для цих категорій вступників повинні здійснюватись лише після їх зарахування до ВНЗ на загальних підставах.

«Тільки та країна має умови для перспективного розвитку. де шануються люди таких професій як лікар, вчитель і солдат. Шана ця повинна втілюватися не у вітаннях на професійні свята , а у гідній оплаті праці»,- підкреслив Анатолій Грищенко.

Під час перебування на Житомирщині кандидат в Президенти України А.С.Гриценко зустрівся з викладачами та студентами Житомирського державного агроекологічного університету, з лідерами та членами громадських організацій, з керівництвом шпиталю та військової поліклініки м.Житомира, та з громадою міста і Житомирського району. А також виступив у прямому ефірі обласного телебачення та радіо.

Гриценко у Житомирі. ФОТО




З передвиборчої Програми Кандидата у Президенти А.С.Гриценка


МОЯ КРАЇНА – ЦЕ СОЦІАЛЬНІ СТАНДАРТИ, ДУХОВНЕ І ФІЗИЧНЕ ЗДОРОВ’Я НАЦІЇ


Якість життя і безпека людини в моїй країні – понад усе. Після кризи матимемо зростання економіки на 10% щорічно. Але воно нічого не варте, якщо довкілля забруднене, в країні епідемії небезпечних хвороб і наркоманія, тривалість життя зменшується, нація деградує фізично і морально.

Моя країна захистить людей від продукції, що руйнує здоров’я. Ввезення, вирощування та виробництво генномодифікованих продуктів, застосування шкідливих домішок у переробній промисловості буде заборонено.

Закон визначить перелік медичних послуг, які держава гарантує кожному на безоплатній основі. Буде розгорнуто виробництво якісних ліків і медичних препаратів.

Закон визначить мінімальну погодинну оплату праці, яка при повній зайнятості буде вищою за прожитковий мінімум. Несправедливо високі пенсії будуть знижені, адже сьогодні вони перевищують мінімальні у 75 разів. Мінімальні пенсії відповідно зростуть.

Буде заборонено пропаганду насильства, жорстокості та розпусти, рекламу алкоголю і тютюну на телебаченні.

У моїй країні буде створено принципово новий вид індустрії – індустрію відтворення інтелекту. Професії дитячого вихователя, шкільного вчителя і викладача вузу стануть стратегічними і матимуть найвищий соціальний статус. Але від них держава вимагатиме передових форм і методик навчання.

Я поверну в середню школу десятирічку. Вступ до вузів буде виключно за знаннями, пільги надаватимуться після вступу.

Нам кажуть, що на школу, лікарню, театр, музей, книгу, кіно, дитячий гурток і секцію немає грошей. Водночас десятки мільярдів розкрадаються через рефінансування банків, непрозорі тендери, контрабанду і хабарі. Гроші на відродження духовного і фізичного здоров’я нації є – я їх витрушу з кишень злодійкуватих чиновників.

Державною мовою в Україні буде одна – українська. Але я зобов’яжу чиновника спілкуватися з людьми тією мовою, якою до нього звертаються.
Моя країна поважатиме всіх, хто боровся за її незалежність, вивчатиме і шануватиме свою історію. Ми житимемо перемогами і майбутнім, а не поразками і минулим – лише так станемо сильними і згуртованими.

У моїй країні буде потужний і заможний середній клас. Він стане запорукою прогресивного демократичного розвитку країни. .(www.grytsenko.com.ua)

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення