На Вінниччині у хабарництві звинувачують посадовця комбінату аграрної освіти

18.01 12:04    
Посадовця вінницького навчально-курсового комбінату аграрної освіти викрито у хабарництві

За інформацією ВЗГ ГУМВС України у Вінницькій області, працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Вінницькій області викрили злочинну діяльність одного з посадовців вінницького навчально-курсового комбінату аграрної освіти. Підприємливого чоловіка, який за службовими обов’язками мав би займатися підбором кадрів для навчання по ряду районів області підозрюють у хабарництві.

Як зясувалося, посадовець налагодив чітку схему заробітків – пропонував потенційним бажаючим отримати спеціальність тракториста-машиніста за певну суму, навіть не відвідуючи занять. Розміри хабарів коливалися від 250 до 2000 гривень, в залежності від кількості категорій, які бажали отримати клієнти.

Так, наприкінці серпня минулого року підозрюваного було затримано «на гарячому», а саме на автовокзалі у смт. Вапнярка у власному автомобілі при врученні потенційному «трактористу-машиністу» свідоцтво про закінчення 6-місячного навчання, на підставі якого той в подальшому отримав посвідчення, яке давало йому право працювати за вказаною спеціальністю. Взамін такої послуги посадовець отримав 1,5 тисяч гривень винагороди. От тільки цього разу хабарнику не пощастило – гроші було вилучено як речовий доказ, а винуватця затримано за підозрою у скоєнні посадового злочину.

В процесі розслідування кримінальної справи з’ясувалося, що це не єдиний факт в кримінальній діяльності підозрюваного. На сьогодні задокументовано більше 40 злочинних епізодів вимагання та отримання хабарів.

За попередніми даними розслідування, загальна сума незаконних заробітків, яка фігурує наразі в матеріалах кримінальної справи - понад 27 тисяч гривень. Скоріше за все ця сума далеко не остаточна, розслідування триває, в ході якого будуть з’ясовані усі злочинні факти діяльності посадовця.

У січні цього року на підставі зібраних матеріалів працівниками УДСБЕЗ ГУМВС прокуратурою порушено 24 додаткових епізоди у кримінальній справі за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара службовою особою в особливо великих розмірах) КК України. Підозрюваному загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.

Також нещодавно працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Вінницькій області затримали "на гарячому" начальника юридичного відділу РДА одного з районів області, який вимагав та отримав хабар в розмірі 24 тисячі гривень від приватного підприємця за сприяння в продовженні договору-оренди на земельну ділянку водного об'єкту площею 18,1 га. За цим фактом порушено кримінальну справу. Триває розслідування.




RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
Вчора 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Вчора 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення