Делегація України бере участь у Міністерській конференції МАГАТЕ з ядерної науки і технологій

28.11 20:44    
28 - 30 листопада 2018 року у м. Відень, Республіка Австрія, проходить Міністерська конференція МАГАТЕ з ядерної науки і технологій, участь у якій бере делегація України на чолі з заступником Міністра енергетики та вугільної промисловості Юлією Підкоморною.

Також у конференції беруть участь фахівці Міненерговугілля, Держатомрегулювання, ДП НАЕК «Енергоатом», Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні.

Конференція спрямована на сприяння діалогу на високому рівні між державами-членами МАГАТЕ щодо використання та розвитку науки та технологій для мирного використання ядерної енергії, інформування держав-членів про досягнення в рамках реалізації програм технічного співробітництва МАГАТЕ, підкреслюючи їх майбутній внесок у сталий розвиток ядерної енергетики.

У межах конференції розглядаються інновації, які можуть бути включені до національних стратегій держав-членів для досягнення цілей сталого розвитку.

Також у межах Міністерського сегменту заходу заступник Міністра Юлія Підкоморна виступила із заявою від України, у якій відзначила, що ядерна енергія є і залишатиметься важливим компонентом енергетичної безпеки України та безпеки в середньостроковій та довгостроковій перспективі, а також слугуватиме однією з основ для забезпечення сталого розвитку національної економіки.

Під час свого виступу Ю. Підкоморна підкреслила, що ядерна енергія може і повинна стати однією з головних точок економічного зростання не тільки для України, але і для інших держав. Для цього індустрія повинна рухатися одночасно з процесом впровадження інноваційних технологій як передумов для кваліфікованої модернізації.

У межах Конференції Українська делегація приєдналась до Міністерської декларації, яка відзначає важливу роль, яку МАГАТЕ відіграє у координації міжнародних зусиль у галузі розвитку ядерної науки та технологій, сприяючи мирному використанню ядерної енергії у всьому світі.

Під час заходу розглядаються питання застосування ядерної науки та техніки для підвищення благополуччя та здоров’я суспільства, застосування ядерної науки та технологій для моніторингу екологічних змін до екосистем та адаптації до нових кліматичних реалій, а також застосування прикладних досліджень з ядерної науки та технологій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення