Максим Якубовський провів робочу нараду з питань охорони довкілля на Одещині

15.08 11:37    
Під головуванням заступника Генерального прокурора Максима Якубовського відбулася робоча нарада щодо стану реалізації заходів, спрямованих на посилення протидії правопорушенням у сфері охорони навколишнього природного середовища.

У заході взяли участь керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Олексій Мельник, керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко, керівник Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону Валерій Кривонос, керівники правоохоронних і контролюючих органів регіону, представники Одеської обласної державної адміністрації, а також Національного природного парку «Тузловські лимани» та Нижньодністровського національного природного парку.

Серед нагальних питань, вирішення яких потребує узгоджених дій правоохоронців і контролюючих органів регіону, заступник Генерального прокурора визначив протидію фактам забруднення акваторії Чорного моря, засмічення та незаконного використання земель водоохоронного та рекреаційного призначення, незаконного зайняття промисловим виловом водних біоресурсів, у тому числі у виключній морській економічній зоні.

Мова також йшла про необхідність забезпечення комплексного підходу при виявленні та реагуванні на порушення у сфері лісо- й надрокористування, при використанні об’єктів природно-заповідного фонду, усуненні їх наслідків.

Потребує підвищення ефективності реалізація органами місцевого самоврядування повноважень щодо формування спеціальних паспортів місць видалення відходів, розроблення і затвердження схем санітарного очищення населених пунктів. Також має бути активізовано діяльність органів контролю з вирішенням проблеми існування несанкціонованих сміттєзвалищ, порушень при зберіганні пестицидів, гербіцидів та агрохімікатів, які є джерелом забруднення землі, атмосфери та підземних вод.

Також було обговорено необхідність активізації діяльності прокурорів та органів досудового розслідування щодо виявлення і розслідування корупційних проявів та службової недбалості у діяльності органів державного контролю, що реалізують свої повноваження у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також надання оцінки законності використання бюджетних коштів, виділених на природоохоронні заходи.

«Маю зазначити, що сумлінна, у межах компетенції, реалізація наданих законом повноважень кожним державним органом, узгодженість їх дій у вирішенні нагальних проблем охорони довкілля, комплексний підхід до попередження порушень і своєчасне реагування на них є важливими чинниками захисту гарантованого Конституцією України права на екологічну безпеку», - підсумував Максим Якубовський.

За результатами наради учасники узгодили комплекс заходів для вирішення існуючих проблем захисту навколишнього природного середовища.

На зустрічі з представниками громадськості, що відбулася після робочої наради, було обговорено проблеми у сфері екології, що існують в регіоні, зокрема екологічний стан Куяльницького та Хаджибейського лиманів, а також акцентовано увагу на необхідності спільних зусиль правоохоронців та органів державного контролю, спрямованих на попередження екологічних правопорушень.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення