У Луцьку відбувся з’їзд “Шкіл миру”

27.04 23:57    
26 та 27 квітня у Луцьку проходив з’їзд “Шкіл миру”– зустріч учасників загальноукраїнського проєкту “Школа миру”, який реалізовує громадська організація ”Поруч”.

Читайте по темі: Як організувати переїзд офісу в Києві по безготівковому рахунку - https://ruporzt.com.ua/interestingness/202706-yak-organzuvati-pereyizd-ofsu-v-kiyev-po-bezgotvkovomu-rahunku.html.

Метою проєкту є розширення можливостей молоді для забезпечення соціального примирення через взаєморозуміння та ненасильницьке спілкування, а також інтеграція в життя громади і розвиток демократичних цінностей.

Реалізація проєкту розпочалася ще у довоєнний період. За цей час у різних регіонах України було створено двадцять ”Шкіл миру”. Серед них – у Луцькому ліцеї №4 імені Модеста Левицького.

Активна участь учнів та вчителів навчального закладу вивела ліцей на лідерські позиції у проєкті. Завдяки цьому Луцьк було обрано місцем для проведення чергового з’їзду.

Як зазначила керівниця ВГО “Поруч” Марія Тищенко, “Школи миру” прибули до Луцька, щоб не тільки обмінятися досвідом і побачити фізичні простори, але й отримати знання про історію Волинського краю”.

У з’їзді взяли участь делегації з Луганщини, Донеччини, Хмельниччини, Черкащини та Херсонщини. 26 квітня вони працювали на тренінгах, а сьогодні побували у музейному просторі “Окольний замок”. Там з ними зустрілася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк.

“Дякую всім, хто дотичний до організації роботи проєкту “Школа миру”, – зазначила вона. – Після повномасштабного вторгнення слово “мир” стало для нас дуже актуальним. І ще більш актуальною стала діяльність “Шкіл миру”, які виховують у дітях толерантність і бажання нести мир у всі куточки світу”.

Ірина Чебелюк також наголосила, що багато військовослужбовців з числа жителів Луцької громади відстоюють територіальну цілісність України на різних фронтах. “Тому ми твердо віримо, що час перемоги настане, і буде відбудоване все те, що ворог посмів знищити,” – сказала заступник міського голови.

У “Окольному замку” для учасників “Шкіл миру” відбулася екскурсія Луцькими підземеллями та було презентовано проєкт “Зміцнення громадянського суспільства в країнах Східного партнерства».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
11 травня 23:29
Координація зусиль у підготовці до зими: зустріч Герман ...
11 травня 23:28
Станом на 10 травня на пенсійні виплати спрямовано 27,6 ...
11 травня 18:46
Рятувальники Харківщини допомагали евакуюватися жителям ...
11 травня 18:37
За фактом побиття школярки поліцейські Прикарпаття розп ...
11 травня 13:53
В горах врятували групу туристів із Рівненської області
09 травня 13:26
Фарбування бетонної підлоги – як ефективне і економічно ...
07 травня 16:38
Курс Пудрові брови мистецтво та техніка сучасного макія ...
04 травня 21:28
Идеальные детские сережки: тонкости ювелирного выбора
03 травня 00:43
Представники Міндовкілля розповіли міжнародним партнера ...
03 травня 00:37
Як у режимі онлайн швидко відстежити найвигідніші умови ...
07 травня 16:49
На Житомирщині 15-річну дівчину підозрюють у замаху на ...
06 травня 16:20
Затримано лікаря ВЛК, який брав хабарі за обмежену прид ...
06 травня 16:16
У Житомирі керівник благодійного фонду організував кана ...
06 травня 11:53
У Житомирі вночі під час ДТП перекинувся автомобіль
03 травня 15:02
У Житомирі трьом викладачам, які стверджували, що ліцей ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення