Розпочав роботу ІV Форум України з питань конкуренції

20.11 21:44    
20 листопада в Києві за офіційної підтримки Антимонопольного комітету України та активної організації «EuroLawyer» на високому представницькому рівні розпочався дводенний ІV Форум України з питань конкуренції.

Участь у зазначеному заході взяли в.о. Голови Антимонопольного комітету України Микола Бараш, державні уповноважені Антимонопольного комітету України, а також представники конкурентних відомств провідних країн світу, а саме: заступник директора офісу з міжнародного співробітництва Федеральної торговельної комісії США Расселл Дамтофт, керівник підрозділу конкурентного законодавства та споживчої політики Конференції ООН із питань торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) Хасан Какайя, керівник управління міжнародних зв’язків Генерального директорату з конкуренції Європейської комісії Бланка Родрігес, заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Комісії зі справедливої торгівлі Японії Юсуке Сакураі. Модератором заходу виступив Голова Громадської ради при Антимонопольного комітету України, екс-Голова Комітету Олександр Завада.

У своїй вступній доповіді Микола Бараш розповів про продуктивну діяльність та досягнення в напрямку захисту економічної конкуренції, які здійснив Антимонопольний комітет України за останнє десятиліття. У своїй діяльності Комітет завжди керувався як традиційним підходом до вирішення поставлених завдань, так і намагався переймати передовий позитивний досвід для впровадження методів та принципів, які покращили б роботу відомства.

Хасан Какайя, зокрема, наголосив на правових і законодавчих можливостях Антимонопольного комітету України та ефективності запровадження відомством передового європейського досвіду.

У перший день ІV Форуму учасники обговорили питання імплементації Угоди про асоціацію України та ЄС і вдосконалення політики з розвитку конкуренції як способу регулювання економічних відносин.

Під час заходу представники конкурентних відомств провідних країн світу, міжнародних організацій, бізнесу, громадськості та юристів у галузі законодавства про захист економічної конкуренції розглянули практичні аспекти імплементації розділу 10 «Конкуренція» Угоди про асоціацію України та ЄС, в тому числі державну допомогу. Також здійснено огляд рекомендацій міжнародних експертів щодо вдосконалення політики з розвитку конкуренції в Україні.

За результатами першого дня ІV Форум України з питань конкуренції відбулась прес-конференція представників конкурентних відомств провідних країн світу спільно з представниками Антимонопольного комітету України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення