На Полтавщині затримано молодика, який збирав данину з «далекобійників»

13.11 12:57    
За інформацією ВЗГ ГУМВС України в Полтавській області, детектив, який розігрався на трасі Київ-Харків, а саме у районі селища Решетилівка, що на Полтавщині, не залишив би байдужим потенційного сценариста «екшені»в. У головній ролі виступив 23-річний молодик, який, відчуваючи себе «царем» усіх доріг, з пістолетом у руках збирав «данину» з водіїв – далекобійників. Тим, хто став перепочити на узбіччі дороги у нічний час, таки довелося віддавати кровно зароблені 10, 15, а то й 50 гривень молодому рекетирові, адже, як кажуть, «проти лому немає прийому» - заперечувати хлопцю з пістолетом бажання не виникало ні у кого.

Хтозна скільки б тривала ця процедура, яка нагадує буремні 90-ті з елементами вимагання та рекету, якби не вчасне звернення одного із потерпілих у міліцію. За словами Олега Пархомчука, старшого оперуповноваженого Решетилівського РВ міліції, молодика вдалося затримати прямісінько у ту ж ніч, коли він після «роботи» відсипався у дружини.

- Коли до нас звернувся один із водіїв, - говорить Олег Пархомчук, - то ми одразу підняли по тривозі особовий склад, викликали наряд роти дорожньо-патрульної служби ДАІ, адже мали інформацію, що злочинці пересуваються на автомобілі, та розпочали пошуки. У процесі відпрацювання території нам вдалося встановити ще п’ятьох потерпілих, які у ту ніч стали жертвами злочинця.

Схема роботи молодика була однакова. По обидва боки від траси розташовані автозаправні станції, поблизу яких зазвичай відпочивають водії-дальнобійники. Тож, приїхавши на трасу, хлопець сказав своїм товаришам «Я тут цар, зараз будемо працювати», взяв газового пістолета і пішов «на роботу». Спочатку він просто пропонував заплатити за те, що вони стоять на «його території», а вже потім, коли водії відмовлялися, жорстким аргументом ставав пістолет.

Під час чергового вимагання хлопець побачив машину ДАІ, яка прямувала прямісінько до них. Після цього він з товаришами покинули своє «ДЕУ» і повтікали. Затримали розбійника з великої дороги вже практично під ранок, як ми уже говорили, у дружини. У скоєному він зізнався. Мотивує свій вчинок тим, що потрібні гроші. Не переймався лиш тим, що ціна тих 50 гривень, які йому вдалося «назшибати» - від 4 до 6 років позбавлення волі. Саме таке покарання передбачене Кримінальним кодексом України згідно статті 186 ч.2(грабіж), власне, за якою і порушили кримінальну справу відносно молодика.

Нині він заарештований. Говорить, що, хильнувши зайвого, і потягло на пригоди. До речі, під час упізнання потерпілими свого кривдника усі як один вказали саме на нашого «героя». Він же у свою чергу тільки просив вибачення і виправдовувався за те, що поводив себе неадекватно.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: Рупор Житомира
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:46
На Харківщині понад 100 прикордонників здали 45 літрів ...
Вчора 23:45
На Одещині прикордонники затримали переправника чоловік ...
Вчора 23:43
З початку 2024 року понад 650 прикордонників пройшли пі ...
Вчора 23:41
В Харківській області керована ворожа авіабомба вразила ...
Вчора 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
24 квітня 20:46
Как установить динамики Блаупункт в автомобиль
22 квітня 23:42
Что вкуснее, слаще и неприхотливее: черника или голубик ...
22 квітня 12:58
Оформлення приміщення HPL-панелями: Від декоративності ...
19 квітня 23:37
Аюрведические препараты от бессонницы на травах
Вчора 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Вчора 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення