Взяти участь у першому етапі реформування готові 206 друкованих ЗМІ

23.06 23:17    
23 червня колегія Держкомтелерадіо розглянула хід виконання Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

Станом на 23 червня готовність до першого етапу реформування виявили 206 друкованих ЗМІ. Ця цифра постійно збільшується, адже формування переліку друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, триватиме до 1 липня 2016 року.

Деяким виданням заважає взяти участь у першому етапі реформування технічні проблеми, зокрема відсутність свідоцтва, яке в ході реформування поновити неможливо. Також заручниками ситуації виявилися деякі ЗМІ, які відповідно до закону про декомунізацію змінили назви, а свідоцтва в них видані на старі. Так сталося, наприклад, із газетою Межівської ради Дніпровської області «Червона зірка», яка відтепер називається «Межівським меридіаном». Але ці технічні питання, на думку членів колегії, не є критичними, їх можна і потрібно оперативно вирішувати разом із Міністерством юстиції.

Головною проблемою реформування сьогодні залишається зволікання з боку органів місцевого самоврядування, які є співзасновниками друкованих ЗМІ і редакцій, з ухваленням рішень про реформування. Тестом на чесніть для місцевої влади назвав Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко ситуації, коли редакційні колективи вирішили реформуватися на першому етапі.

«Там, де органи місцевої влади відтягують час, прикриваються інтересами громад, а насправді саботують реформу, редакційні колективи повинні звертатися до суду, - наголосив Олег Наливайко. – Усі спори між засновниками, співзасновниками друкованих ЗМІ та трудовим колективом редакції щодо способу реформування вирішуються у судовому порядку і члени трудового колективу мають право на звернення до суду для оскарження дій або бездіяльності органу місцевого самоврядування».

Колегія ухвалила рішення, відповідно до якого Держкомтелерадіо повинен до 01.08.2016 р. подати на затвердження Кабінету Міністрів України перелік друкованих засобів масової інформації та редакцій, що підлягають реформуванню на першому етапі, а до 01.09.2016 р. - Порядок надання адресної фінансової підтримки реформованим друкованим ЗМІ місцевої сфери розповсюдження. Також Держкомтедерадіо слід до 31.12.2016 р. завершити формування Зведеного переліку об’єктів реформування.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на першого заступника Голови Держкомтелерадіо Богдана Червака.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
Вчора 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Вчора 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення