У Держприкордослужбі за участі Посольства США та МОМ в Україні обговорили реформування підрозділів внутрішньої безпеки відомства

16.12 14:39    
Сьогодні в Адміністрації Держприкордонслужби Голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко обговорив з представниками Посольства США та Представництва МОМ в Україні питання реформування та розвитку підрозділів внутрішньої та власної безпеки прикордонного відомства.

За результатами зустрічі Віктор Назаренко, начальник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Кріс Сміт та Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі підписали Дорожню карту з реалізації відповідних заходів.

Під час зустрічі очільник прикордонного відомства України наголосив, що антикорупційна компонента, є важливою складовою в загальній системі реформування Державної прикордонної служби та піднятті іміджу прикордонників. Він також зауважив, що у 2016 році відомча антикорупційна програма успішно реалізовується.

«Визначено чіткі вимоги до персоналу, які відображені у Кодексі поведінки працівників у сфері управління кордонами, відомчих стандартах культури прикордонного контролю, в Пораднику з професійної етики та Пам’ятці прикордоннику. А для вивчення вітчизняного та міжнародного досвіду боротьби з корупцією започатковано дистанційний тренінговий курс», - сказав Віктор Назаренко.

Також зазначалося, що Служба ініціювала проведення двох тематичних акцій – «Чисті руки» та «Доброчесність», які спрямовані на підвищення рівня свідомості прикордонників, профілактику корупційних дій, а також виявлення осіб, які зловживають службовим становищем. Крім того, на початку грудня в пунктах пропуску на кордонах України, Румунії та Молдови було проведено перший спільний антикорупційний тиждень. Публічне відкриття кампанії одночасно відбувалося в аеропортах «Бориспіль», «Кишинів» та «Отопень». Наразі триває підготовка до проведення дослідження громадської думки серед подорожуючих з питань корупції в прикордонній службі. Проведені заходи дають позитивні результати, у цьому році відмічалося суттєве зростання кількості відмов персоналу від хабарів. Якщо у 2015 році їх було зафіксовано 275, то у 2016 році – 950.
У ході зустрічі Голова Держприкордонслужби відмітив, що відомство активно проводить заходи з протидії корупції у тісній співпраці з взаємодіючими органами, в тому числі і міжнародними партнерами.

«Приємно відмітити, що на шляху боротьби з корупцією за підтримки Посольства США та Міжнародної організації з міграції до нас долучилася команда справжніх фахівців. Результатом спільної роботи стало розроблення Дорожньої карти, як ефективного антикорупційного інструменту», - зазначив Віктор Назаренко.

Завдяки їй реалізовуватимуться подальші заходи з реформування та розвитку відомчих підрозділів забезпечення внутрішньої та власної безпеки. Саме такі проектні заходи спрямовані перш за все на вивчення світового досвіду реформування прикордонних відомств, ефективне втілення нових антикорупційних стандартів і механізмів у Державній прикордонній службі України та формування сучасної системи забезпечення внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби України світового зразка. Це дозволить ефективно мінімізувати корупцію, зловживання серед особового складу, гарантувати його безпеку, сприяти розвитку позитивного іміджу прикордонного відомства у суспільстві.

«Підписання Дорожньої карти піднімає багаторічну ефективну співпрацю Держприкордонслужби та МОМ на абсолютно новий рівень. Безумовно, це важливий крок у практичній площині боротьби із ключовими загрозами, з якими стикається нині Державна прикордонна служби України», - сказав під час свого виступу Голова Представництва МОМ в Україні Манфред Профазі.

Крім того, свою підтримку висловив начальник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Кріс Сміт, який зауважив, що «сьогодні Україна переживає складні часи. З одного боку не згасає конфлікт зі східним сусідом, а з іншого - країну руйнує зсередини не менша загроза – корупція. США в обох сферах надають вашій державі всебічну допомогу. Головне – ми бачимо політичне бажання до змін та реформ. Тому й надалі як Україна загалом, так і Державна прикордонна служба зокрема можуть повністю розраховувати на підтримку США».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення