У прокуратурі Житомирської області відбулися урочистості з нагоди професійного свята

У прокуратурі Житомирської області відбулися урочистості з нагоди професійного свята

01.12 11:44    
У четвер, 30 листопада 2017 року, у прокуратурі Житомирської області відбулися урочистості з нагоди Дня працівників прокуратури, яке відзначається в Україні 1 грудня.

В урочистостях взяли участь керівництво обласної державної адміністрації, обласної ради, силових відомств, судової системи, керівники місцевих прокуратур та мер м. Житомира. Вітаючи працівників органів прокуратури із професійним святом, гості відзначили професійність кадрів, важливість виконуваної роботи та побажали подальших успіхів.
Виконувач обов’язків прокурора області Любомир Війтович, виступаючи з вітальним словом перед колективом та гостями, наголосив, що усі процеси реформування, які сьогодні відбуваються в органах прокуратури, мають єдину мету – зробити прокуратуру прозорою, дієвою і результативною.

Працюючи в умовах проведення реформ, прокуратура забезпечила виконання усіх визначених Конституцією та чинними законами повноважень, - наголосив прокурор.

«Прокурорами забезпечено процесуальне керівництво у понад 45 тисячах кримінальних провадженнях, які розслідували правоохоронні органи області. У понад 17 тис з них досудове розслідування закінчено, у кожному п’ятому - обвинувальні акти скеровано до суду. Викрито 5 організованих груп, до суду скеровано 36 обвинувальних актів за фактами розкрадання бюджетних коштів, 25 – з ознаками корупції», - навів Любомир Війтович конкретні цифри і факти.

Особливі слова подяки прозвучали на адресу прокурорів та слідчих слідчого відділу прокуратури області, зусиллями яких виявлено та розслідувано факти одержання неправомірної вигоди та корупційні злочини.

Виконувач обов’язків керівника відомства назвав результативною роботу під час здійснення представницьких повноважень: цьогоріч пред’явлено позовів на суму понад 193 млн грн, на понад 71 млн грн реально виконано рішень судів за позовами прокурорів. Прокуратура принципово реагує на кожний факт неправомірного надання земельних ділянок лісового фонду та земель сільськогосподарського призначення з покладами корисних копалин - бурштину.

Прокурор також відзначив сумлінність працівників з інших напрямів діяльності. Зокрема, новаторський підхід в організації прийому громадян, а саме, запровадження дистанційного особистого прийому громадян керівництвом прокуратури області та керівниками місцевих прокуратур в режимі Skype-зв’язку, що у нинішніх соціально-економічних умовах є зручним та економним для заявників.

На урочистому зібранні з нагоди професійного свята відзначено і старанність прокурорів місцевих прокуратур, які вже майже два роки працюють у нових умовах та забезпечують законність на місцях.
У прокуратурі Житомирської області відбулися урочистості з нагоди професійного свята

Завершуючи вітальний виступ, Любомир Війтович наголосив, що життя ставить нові завдання, вирішення яких вимагає скоординованих дій органів державної влади, місцевого самоврядування, органів правопорядку та судової системи, які є спільними для усіх. «Ми однаково відповідальні за пріоритет закону перед нашою громадою. Ми маємо тонко відчувати запити суспільства та миттєво на них реагувати, приймаючи юридично грамотні рішення. А тому пропоную усім об’єднатися, аби разом втілювати у життя гасло «Закон і справедливість», визначене Генеральною прокуратурою України на період проведення реформ», - додав він.

З нагоди професійного свята, за вагомі здобутки кращим працівникам прокуратури вручено відзнаки, грамоти і подяки Генерального прокурора України та прокурора області, а також органів державної влади, місцевого самоврядування та органів правопорядку.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:09
Уряд підтримав ініціативу створення Сил безпілотних сис ...
Вчора 22:01
Шмигаль і Прем’єр-міністр Болгарії обговорили забезпече ...
Вчора 17:04
На Львівщині поліцейські розшукали мотоцикліста, який в ...
Вчора 17:03
Олександр Камишін відзвітував про результати Форуму обо ...
Вчора 17:02
ДБР завершило розслідування щодо правоохоронців, які за ...
Вчора 17:01
Уряд скасував обмеження для розрахунків за імпорт послу ...
Вчора 16:59
Відбулася зустріч міністрів енергетики України та Болга ...
Вчора 16:57
Уряд підтримав ратифікацію Угоди про вільну торгівлю мі ...
Вчора 16:55
Уряд затвердив Порядок утримання в належному стані та о ...
Вчора 16:53
Прокуратура зобов’язала власника головного корпусу дитя ...
Вчора 16:49
На Житомирщині 15-річну дівчину підозрюють у замаху на ...
06 травня 16:20
Затримано лікаря ВЛК, який брав хабарі за обмежену прид ...
06 травня 16:16
У Житомирі керівник благодійного фонду організував кана ...
06 травня 11:53
У Житомирі вночі під час ДТП перекинувся автомобіль
03 травня 15:02
У Житомирі трьом викладачам, які стверджували, що ліцей ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення