У Житомирі за участі поліцейських стартував проект із навчання жінок самозахисту

20.09 10:49    
19 вересня 2018 року у Житомирському навчальному центрі підготовки поліцейських стартував освітньо-виховний проект «Школа самозахисту для дівчат та жінок «Неслабка стать». Захід реалізується громадською організацією у співпраці з поліційним навчальним закладом та за підтримки гранту Житомирського міського голови для обдарованої молоді.
У Житомирі за участі поліцейських стартував проект із навчання жінок самозахисту

Проект «Школа самозахисту для дівчат та жінок «Неслабка стать» був відібраний комісією серед 16 заявлених проектів різного напрямку. Його мета – підвищення рівня обізнаності дівчат та молодих жінок щодо власних прав та можливостей, спроможності самозахисту, підвищення рівня ініціативності та лідерського потенціалу шляхом усвідомлення самоцінності через проведення практичних тематичних занять.

– Проблема насилля актуальна не одне десятиліття тож ми як громадська організація вирішили, що ми можемо щось зробити корисне для наших жінок і дівчат. В минулому році ми почали працювати над цим проектом подавали гранти в різні організації і в цьому році нам пощастило і , як ви знаєте, за підтримки і Навчального центру підготовки поліцейських і Житомирської міської ради ми змогли втілити цю ідею в життя, - коментує координатор проекту Тетяна Чорна.

Відтепер 16 дівчат та жінок, які виявили бажання взяти участь у проекті, щотижня упродовж двох місяців відвідуватимуть тренінги та практичні заняття на базі Житомирського центру підготовки поліцейських. Заняття проводитимуть викладачі Державної установи та громадські активістки ГО «Скриня корисних справ».

- Ми готові не лише навчити жінок захищати себе фізично, а й теоретично підготувати їх впевнено діяти у правовому полі, вміти вчасно розпізнати насилля та захистити себе, спираючись на отриманні знання чинного законодавства України, - зазначив начальник Житомирського центру підготовки поліцейських Максим Каптенко. - Ми надзвичайно зацікавлені у вдалій реалізації цього задуму і готові докласти максимум зусиль – надати приміщення для занять, забезпечити наявною матеріальною базою, а головне – залучити своїх викладачів, чиї знання та практичні навички є нашою найбільшою цінністю.

Відтак на теоретичних заняттях розглядатимуться теми, пов’язані із гендерною рівністю, шляхами протидії насильству, практичними кроками у випадках насильства та основами міжнародного та українського законодавства. На практичних – викладачі Житомирського центру підготовки поліцейських, котрі пройшли спеціальне навчання за програмою Канадської поліцейської місії в Україні, навчатимуть учасниць базовим технікам самозахисту.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення