У Житомирі відбудеться форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку»

У Житомирі відбудеться форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку»

15.11 11:22    
16 листопада о 10.00 у Житомирі стартує форум «Децентралізація: від об’єднання до розвитку», на який зберуться лідери громад регіону та представники бізнесу і влади для обміну досвідом з реалізації розвиткових проектів. Проходитиме захід у конгрес-холі Житомирського інституту медсестринства у форматі чотирьох пленарних сесії.

Організатори форуму – Житомирський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, і Житомирська обласна державна адміністрація.

«Ключова мета цього майданчика – зібрати представників влади, бізнесу та об’єднані громади, аби поділитись досвідом розвитку громад та віднайти нові ідеї. Ми презентуватимемо економічний потенціал та можливості розвитку територіальних громад та створимо умови аби успішні ОТГ поділились креативними ідеями розв'язання проблем», - Василь Невмержицький, директор Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Дві сотні учасників представлять свої громади та організації, напрацюють нові контакти та знайомства, а також отримають передовий досвід розвитку громад та реалізації проектів. На форумі відбудуться чотири дискусії «Реформи Non-Stop. Реалії та перспективи децентралізації в Україні: регіональний вимір», «Громада, влада, бізнес: партнерство заради добробуту», «Міжнародна співпраця – можливості для громад» та «Проекти місцевого розвитку. Кращі практики».

Модераторами дискусій будуть Юрій Єхануров, громадський активіст, Прем’єр-Міністр України (2005-2006 рр.) та Міністр Оборони України (2007-2009 рр.) та Андрій Куликов, журналіст, редактор, радіо-, телеведучий, медіа-експерт. До участі у пленарних сесіях запрошено Геннадія Зубка, Віце-прем'єр-міністра — Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Фредерік Куне, Перший Радник, Керівник відділу "Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток", Представництво ЄС в Україні, Юлія Єсмуханова, Заступник Директора Програми USAID DOBRE, Оксана Гарнець, Керівник проекту DESPRO в Україні та інші.

Кожна із дискусій має на меті викристалізувати цінний практичний досвід розв'язання проблем громад та сформувати ідеї розвиткових проектів, які дозволять громадам заробляти. Крім того, на форумі відбудеться підписання меморандумів про співпрацю між громадами Житомирської та Вінницької областей.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення