У Житомирі презентували результати роботи Міністерства юстиції та Головного територіального управління юстиції за 2016 рік

20.01 09:06    
Торік Міністерство юстиції України виконало всі заплановані заходи щодо завершення розпочатих у минулих роках реформ та запуску нових ініціатив, спрямованих на те, аби зробити життя наших громадян та взаємодію із державою більш комфортними. Про це йшлося під час прес-конференції, проведеній 19 січня у Головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області.
У Житомирі презентували результати роботи Міністерства юстиції та Головного територіального управління юстиції за 2016 рік

Так, було завершено реформу реєстрації у сфері нерухомості та бізнесу. Начальник Головного територіального управління юстиції Олександр Грабар сказав про те, що Міністерство юстиції першим з інших центральних органів виконавчої влади повністю відмовилось від реєстраційних повноважень і передало їх місцевим органам влади, державним і приватним нотаріусам та іншим акредитованим суб’єктам.
На базі системи Онлайн-сервісів було дано старт ініціативі «Онлайн-будинок юстиції». За час роботи Онлайн-сервісів Мін’юсту через Інтернет було надано понад 62 мільйони онлайн-послуг, з яких більше 1 мільйона - на платній основі.
Так само триває активна робота з покращення бізнес-клімату в країні. Зокрема, Мін’юст ефективно реалізовує політику боротьби з рейдерством. З початку року при Міністерстві почала діяти Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. За 2016 рік нею було розглянуто по суті понад 1000 звернень, половина з яких - задоволена. Така ж комісія створена і при Головному територіальному управлінні юстиції у Житомирській області.
Окрім цього, зазначив Олександр Грабар, Мін’юстом розроблено та забезпечено прийняття комплексного антикорупційного закону, який увів кримінальну відповідальність за рейдерство для всіх учасників неправомірних дій: заявників, реєстраторів та вигодонабувачів.
Також у 2016 році перейшла в розряд постійно діючих ініціатива з видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо у пологових будинках. Отримати перші документи дитини, не виходячи з медичного закладу, можна у 476 установах по всій Україні (на Житомирщині – у 21). Понад 95 тисяч батьків вже скористалися цією зручною новацією. В нашій області видано свідоцтв про народження безпосередньо у пологовому будинку 2655.
З листопада 2016 року в Житомирі (друге місто після Харкова) запроваджено надання спільно з Житомирською міською радою такої адміністративної послуги, як реєстрація місця проживання дитини одночасно з реєстрацією її народження в пологовому будинку. Наразі прийнято 26 заяв про реєстрацію місця проживання новонародженої дитини.
У Житомирі презентували результати роботи Міністерства юстиції та Головного територіального управління юстиції за 2016 рік

У Житомирі презентували результати роботи Міністерства юстиції та Головного територіального управління юстиції за 2016 рік

А тепер у Житомирі запроваджується новий проект – «Шлюб за добу». Його запуск планується вже у лютому ц.р., коли буде визначено організатора державної реєстрації шлюбу.
Олександр Грабар поінформував і про те, що у 2016 році було дано старт реформі пенітенціарної системи та реформі системи примусового виконання судових рішень, здійснено запуск нових антикорупційних органів, реалізовано старт електронного декларування, налагоджено ефективну роботу системи електронних торгів арештованим майном СЕТАМ та запущено чи не найважливішу для нашої країни реформу – реформу судової гілки влади.
У нинішньому році серед пріоритетів залишається продовження реалізації судової реформи, а також реформ виконання судових рішень, пенітенціарної системи – найбільш складної реформи, реалізація якої потребує тривалого часу.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення