Ювенальні прокурори Житомирщини захистили понад 1,5 тис дітей на освіту, житло та майно

Ювенальні прокурори Житомирщини захистили понад 1,5 тис дітей на освіту, житло та майно

01.06 16:03    
Ювенальними прокурорами області, з урахуванням законодавчих змін, поточного року захищено у суді права більше 1,5 тисячі дітей на освіту, житло та майно.

Вжито низку заходів, спрямованих на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства. Так, за цей час в інтересах держави заявлено 11 позовних заяв на загальну суму 684 тис грн. Переважна більшість позовів стосувалась визнання недійсними договорів оренди майна навчальних закладів. Судами задоволено 7 позовів на загальну суму 2 млн. 710 тис. грн.

Забезпечено участь у розгляді судами 33 справ з питань захисту інтересів дітей та держави. Виконано рішень судів на суму 2,7 млн грн.

Наразі, Новоград-Волинським міськрайонним судом задоволено позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі територіальної громади Биківської селищної ради Романівського району про скасування незаконного рішення сесії Романівської райради щодо реорганізації Товщанської загальноосвітньої школи.

Як повідомлялося, у квітні 2016 року на сесії Романівської районної ради прийнято незаконне рішення «Про реорганізацію Товщанської загальноосвітньої школи I-III ступенів», відповідно до якого у цій школі залишили навчатися лише початкові класи. У той час, коли 17 учнів старших класів відправили на навчання у школу, розташовану за 7 кілометрів у сусідньому селі. Таке рішення районної ради, прийняте з порушенням норм чинного законодавства, без врахування думки територіальної громади та інтересів дітей, викликало значний резонанс громадськості.

За втручання Новоград-Волинської місцевої прокуратури права дітей поновлено, і вже наступного навчального року 1 вересня 2017 року у с. Товща підуть до школи усі 36 школярів, які живуть у цьому ж селі.

Крім того, за фактами порушення вимог законодавства у сфері охорони дитинства органами прокуратури області розпочато 2 кримінальні провадження.

Координуючи зусилля усіх правоохоронних органів області, вдалося стабілізувати криміногенну обстановку у підлітковому середовищі. За 4 місяці 2017 року кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми зменшилась з 87 до 66 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Ефективно впроваджується принцип гуманізації кримінальної відповідальності неповнолітніх. Як результат - поточного року удвічі зменшилась кількість неповнолітніх, які утримуються під вартою у слідчому ізоляторі при Державній установі «Житомирській установі виконання покарань №8» Міністерства юстиції України.

Також прокурори реагували на порушення прав неповнолітніх на медичну допомогу під час утримання у слідчому ізоляторі. Зокрема, на отримання обов’язкових профілактичних щеплень. За результатами розгляду документу прокурорського реагування службову особу установи притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Не припиняють прокурори турбуватися про неповнолітніх і у повсякденному житті. Зокрема, вже доброю традицією для колективу прокуратури Житомирщини стало привітання вихованців Бердичівської загальноосвітньої школи – інтернату I-III ступенів з днем Святого Миколая, днями народження, а також святом останнього дзвоника.

Охоче працівники прокуратури відгукуються і на інші прохання про надання благодійної допомоги дітям.

Оксана Кайданович,
начальник відділу ювенальної юстиції
прокуратури Житомирської області

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати За матеріалами: http://ruporzt.com.ua/
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
Сьогодні 10:14
ДБР викрило організовану групу лікарів, які заробляли н ...
Вчора 22:55
Україна передала Європейській Комісії перший Звіт у меж ...
Вчора 22:53
Порхун: Мінветеранів разом з великим бізнесом розвивати ...
Вчора 22:52
Мінветеранів залучатиме нотаріусів до удосконалення зак ...
24 квітня 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
24 квітня 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
24 квітня 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
24 квітня 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
24 квітня 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
Сьогодні 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Сьогодні 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення