У Житомирі презентовано пілотний проект з реформування інтернатних закладів

У Житомирі презентовано пілотний проект з реформування інтернатних закладів

31.10 14:30    
Житомирщина - перший регіон, який починає впровадження національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки, що була схвалена Урядом України влітку цього року.

Тому саме в Житомирі 31 жовтня відбувся семінар-тренінг «Впровадження Національної стратегії реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017-2026 роки в Житомирській області», участь в якому взяли Міністр соціальної політики Андрій Рева, Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, голова обласної ради Володимир Ширма, голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

Як повідомляють в прес-службі обласної ради, семінар-тренінг проходитиме впродовж трьох днів до 2 листопада для директорів інтернатних закладів, дитячих-будинків-інтернатів, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, представників служб у справах дітей РДА та міських рад області.

Як зазначив Міністр соцполітики Олександр Рева, головне завдання цієї реформи – попередити потрапляння дитини до інтернатного закладу. «Підтримка сімей, де є діти з інвалідністю, органами влади зменшує ризик їхнього потрапляння до інтернату. Ми будемо добиватись того, щоб мама, яка виховує таку дитину, мала статус соціального працівника», - сказав Олександр Рева під час виступу перед часниками семінару.
У Житомирі презентовано пілотний проект з реформування інтернатних закладів

На сьогодні в Україні в інтернатних закладах перебуває 1,5% усіх дітей країни. Відповідно до національної стратегії , вже у 2016 році дітей в такого роду інституціях має бути менше 0,5%. А ті діти, які там залишаться, житимуть у невеликих установах, де умови будуть максимально наближені до сімейних, - тобто до 15 осіб в одному закладі.

Відповідно до плану реалізації 1-го етапу стратегії, міністерства спільно з громадськими організаціями, місцевою владою та експертами повинні розробити і ухвалити нормативно-правові акти, організувати методичне забезпечення, необхідне для впровадження реформи, проаналізувати існуючу мережу закладів, затвердити регіональні плани реформування системи інституціонального догляду та виховання дітей, сформувати і навчити регіональні команди , розробити навчальні програми з підготовки, перепідготовки фахівців, які працюють з інвалідністю, залучити інвестиції для впровадження реформи системи інституційного догляду та виховання дітей.

«У комунальній власності обласної ради є п’ять лише дитячих будинків-інтернатів, два дитячих будинки. Я побував у кожному. Звичайно, умови там створені належні, діти забезпечені всім необхідним. Але інтернат ніколи не замінить дитині родину», - зазначив у ході виступу на семінарі Володимир Ширма та запевнив, що депутатський корпус, у свою чергу, буде підтримувати ті чи інші рішення, які будуть необхідні для реалізації Національної стратегії.

Довідково: Технічну, експертну та методичну допомогу у реалізації пілотного проекту на Житомирщині надасть Фундація Lumos, заснована Джоан Роулінг для сприяння припинення інституціалізації дітей по всьому світові. До цього Фундація працювала з Болгарією та Молдовою, де нині вже майже повністю зникли інтернати. Тепер Lumos допоможе Україні з реформою деінституціалізації, яка розпочалась влітку цього року.
У Житомирі презентовано пілотний проект з реформування інтернатних закладів

У Житомирі презентовано пілотний проект з реформування інтернатних закладів

У Житомирі презентовано пілотний проект з реформування інтернатних закладів

У Житомирі презентовано пілотний проект з реформування інтернатних закладів

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:46
На Харківщині понад 100 прикордонників здали 45 літрів ...
Вчора 23:45
На Одещині прикордонники затримали переправника чоловік ...
Вчора 23:43
З початку 2024 року понад 650 прикордонників пройшли пі ...
Вчора 23:41
В Харківській області керована ворожа авіабомба вразила ...
Вчора 11:00
Розстріл поліцейських на Вінниччині: ДБР викрило військ ...
24 квітня 23:19
Преимущества и недостатки беззерновых кормов для кошек
24 квітня 20:46
Как установить динамики Блаупункт в автомобиль
22 квітня 23:42
Что вкуснее, слаще и неприхотливее: черника или голубик ...
22 квітня 12:58
Оформлення приміщення HPL-панелями: Від декоративності ...
19 квітня 23:37
Аюрведические препараты от бессонницы на травах
Вчора 13:03
Озброєння на продаж: правоохоронці Житомирщини вилучили ...
Вчора 12:28
На Житомирщині керівник благодійної організації продава ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Погода
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення