На Житомирщині суттєво подорожчали цукор та молочні продукти
21.02 09:53
За розрахунками Держкомстату України індекс споживчих цін по області у січні 2010р. до грудня 2009р. становив 101,4 відсотка.
На продовольчому ринку ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 2 відсотки.
Найбільшого підвищення, на 12 відсотків, зазнали ціни на цукор. Помітним у січні було зростання цін на молочні продукти, серед яких від 5 до 8 відсотків подорожчали кисломолочна продукція, консервоване молоко, молоко, інші молочні продукти, сири.
Підвищення цін від 4 до 6 відсотків торкнулося таких важливих продуктів харчування як олія, яйця і масло вершкове. Також подовжився процес здорожчання овочів, зокрема вартість картоплі, коренеплодів, цибулі та грибів збільшилась від 8 до 12 відсотків, капусти – на 18 відсотків.
Серед фруктів на 3 відсотки зросли в ціні яблука, на 5 відсотків – банани.
До високих показників росту цін на тютюнові вироби у 2009 році додались і січневі – на рівні 2 відсотків.
RuporZT
|