На ринках Житомирщини - дефляція
21.06 07:55
Як повідомляє Головне управління статистики, позитивна цінова ситуація на продукти харчування на споживчому ринку у травні обумовила дефляцію, яка по Україні, та і області зокрема, склала 99,4 відсотка.
Найбільше на величину індексу споживчих цін мають вплив продукти харчування, ціни на які у квітні знизились на 1,3 відсотка.
У травні подовжився процес здешевлення яєць: ціни знизились майже на третину. Традиційне сезонне зменшення закупівельних цін на молоко обумовило їх зниження від двох до чотирьох відсотків на молочну продукцію, а саме, на сири тверді і творог, сметану, вершки, масло, молоко.
Довгострокові акційні розпродажі в супермаркетах міст Житомира, Бердичева, Коростеня посприяли здешевленню низки продуктів: зокрема бананів – на 9 відсотків, картоплі та капусти – від двох до п’яти відсотків. Після значного злету цін на цукор, вже третій місяць поспіль зафіксовано здешевлення цього важливого продукту, зокрема у травні – на п’ять відсотків.
Окрім того, спостерігалась тенденція до зниження цін від трьох до п’яти відсотків на рис, сало і тваринні жири. Поряд з цим, зважаючи на сезонну «популярність» на три відсотки подорожчало морозиво, у межах від одного до двох відсотків збільшилась вартість цукерок, шоколаду, згущеного молока, фруктових соків, безалкогольних напоїв.
RuporZT
|