На Житомирщині капуста подешевшала на 45,6%
15.07 11:09
За повідомленням Головного управління статистики, позитивна цінова ситуація на продукти харчування на споживчому ринку у червні 2010р. обумовила дефляцію, яка по Україні склала 99,6%, по області цей показник залишився на рівні 100,0 відсотків.
У червні п.р. на споживчому ринку області, як і в країні в цілому, спостерігалась динаміка щодо зниження цін на окремі продовольчі товари.
Найбільше на величину індексу споживчих цін мають вплив продукти харчування, ціни на які у червні по області знизились на 0,3 відсотка.
Продовжився процес здешевлення яєць: ціни на які знизились майже на 20 відсотків. Традиційне сезонне зменшення закупівельних цін на молоко обумовило зниження цін від п’яти до двох відсотків на окремі молочні продукти, а саме, на сири тверді і творог та молоко.
Серед овочів значно – на 45,6% подешевшала капуста.
Поряд з цим, зважаючи на сезонну «популярність» на шість відсотків подорожчало морозиво, також у межах від трьох до двох відсотків збільшилась вартість фруктів, безалкогольних напоїв.
Послуги транспорту подешевшали на пів відсотка, що обумовлено зниженням цін на бензин майже на два відсотки. Індекс споживчих цін по Україні з початку року склав 103,3 відсотки, по області цей показник був нижчим і становив 102,9 відсотки.
Ціни на продукти харчування за січень–червень п.р. зросли більш як на три відсотки. Найбільшого підвищення зазнали ціни на крупи, які зросли на чверть, майже на 20 відсотків подорожчали консервоване молоко та какао.
RuporZT
|