Житомирщина: третій рік поспіль перевищено мільйонний рубіж врожаю зернових
23.11 10:27
На початок листопада намолочено понад мільйон тон зерна, включаючи кукурудзу, при середній врожайності майже 29 центнерів з 1 гектара.
Щодо інших, традиційних для регіону культур:
Накопано понад 1мільйон 166 тисяч тонн картоплі, зібрано 203 тисячі тонн овочів, з яких левову частку ( 92% і 96 %) вирощено в приватних господарствах селян.
Цього року прискорено темп збирання цукрових буряків, і врожай солодких коренів зріс в 1,6 рази.
«Поряд з цим ведуться підготовчі роботи під врожай наступного року», - розповідає начальник Головного управління статистики в області Людмила Рижкова: «Озимими культурами засіяно 140 тисяч гектарів, з них 24 тисячі - ріпаком. Зорано на зяб 93 тисячі гектарів.
У розрахунку на 1 гектар посівів внесено 35 кілограмів мінеральних та 3 центнери органічних добрив.
У тваринницькій галузі спостерігається приріст виробництва основних видів продукції , крім молока, в межах 3-4 відсотків. В області вироблено 52 тисячі тонн м’яса у живій вазі. 509 тисяч тон молока. 438 мільйонів штук яєць».
Слід додати, що при скороченні валового надою молока на 5 відсотків спостерігається зростання продуктивності корів на 14 відсотків. У розрахунку на одну наявну на початок року корову в сільськогосподарських господарствах отримано понад 2 з половиною тисячі літрів молока.
RuporZT
|