За розрахунками Держкомстату України індекс споживчих цін (ІСЦ) по області у вересні 2009р. становив 100,8%, з початку року – 108,6%.
Як повідомили Інтернет-порталу
Рупор Житомира в відділу статистики цін ГУС у Житомирській області, за січень–вересень 2009р. ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились на 5,8%.
Найбільше зросли ціни на тютюнові вироби – в 1,8 раза, цукор – у 1,6 раза, чай – на 33,8%. Також на 23,7–11,2% стали дорожчими какао, кава, сіль, прянощі та кулінарні трави, шоколад, риба та продукти з неї, алкогольні напої, мінеральні та джерельні води, кондитерські вироби з цукру, масло, консервоване молоко.
У межах 8,9–3,5% збільшилась вартість бакалійних товарів, десертів, супів, безалкогольних напоїв, олії, фруктових соків, джему, повидла, меду, м’яса та м’ясопродуктів, морозива, хліба, макаронних виробів, маргарину, круп, кисломолочної продукції.
Поряд з цим на 25,5% подешевшали яйця, на 21,3% – овочі, у т.ч. картопля, капуста, овочі, вирощені з насіння, коренеплоди, цибуля та гриби – на 37,8–20,4%. Натомість консервовані та перероблені овочі подорожчали на 13,7%.
Окрім того на 4,6–3,2% знизились ціни на фрукти, молоко, тваринні жири. Серед фруктів на 19,8–9,4% подешевшали кавуни та дині, банани, кісточкові, виноград. Водночас на 13,7% підвищились ціни на сухофрукти і на 5,6% – на цитрусові.